Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Mesterházy szerint a Fidesz az újabb megszorításokat készíti elő

Az MSZP szerint teljes a kormányzati káosz, kommunikációs trükkről van szó, amikor a Fidesz a gazdaság állapotáról beszél: mindent a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra próbálnak ráfogni, és előkészítik az újabb megszorításokat.
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője vélekedett: az elmúlt napok kormányzati kommunikációjával a Fidesz sokat ártott a devizában eladósodott embereknek, vállalkozásoknak, a tőzsdei cégeknek. Szerinte ez vagy dilettantizmust, vagy spekulációt jelent, de mindkét esetben káros és tragikus az ország szempontjából.

Felhívta a figyelmet: az MSZP a kampányban is és ma is azt mondja, hogy tartható az idei évi 3,8 százalékos hiánycél, hogy a gazdaság állapota konszolidált, és hogy a kormánynak kötelessége tartani az idei költségvetést.

A "Varga Mihály-féle önképzőkör", ha lehántjuk a kommunikációs túlzásokat, akkor nem állít mást, mint ami az interneten, vagy az átadás-átvételi dokumentumokban elérhető - vélekedett a frakcióvezető.

A költségvetés kockázatairól Mesterházy Attila azt mondta: ezeket a Pénzügyminisztérium soha nem tagadta, és megoldási javaslatokat is kidolgozott a kezelésükre.

Szerinte a Fidesz újabb megszorító intézkedéseket készít elő, erre hivatkozással pedig nem kell beváltania az elmúlt években tett ígéreteit. Hozzátette: a Fidesz azzal hitegette a választópolgárokat, hogy a kormány által vállalthoz képest van egy könnyebb, egyszerűbb út, ezt ismerik, és ha lehetőségük lesz, másként fogják csinálni.

Olvasóink írták

 • 6. szegedix 2010. június 06. 06:34
  „A parlamenti képviselők, az önkormányzati létszámát csökkentik? Semmivel nem kerül kevesebbe a több szakértő, az alpolgármesterek számának felszabadítása. Nép etetés az egész: Még sokan vannak akik ezt beveszik. Majd , ha a zsebükön érzik a hatást, mint a devizahitelesek a -hazugságok-csontváz keresés- miatt , akkor jönnek rá kivel állnak szemben. Én a BAjnai kormánnyal meg voltam elégedve. Korrekt, egyenes kormányzás volt. Amit Gyurcsány Viktorral együtt elcseszett, mert Viktor gyűlöletpolitikája is kellett, hozzá, azt Bajnai rendbe hozta. Most Viktor tovább folytatta a gyűlöletkeltést, a hazudozást, csak az Eu-val nem lehet azt csinálni mint a belfölddel! Kénytelen beállni a sorba és dolgozni Bajnai után szabadon. Közben köpköd visszafelé mert nyerni akar. Undorító ez is, de nagyon!”
 • 5. jozko 2010. június 05. 21:38
  „.....és az Mszp Parlamentben sunnyogó 50 képviselője még drukkol is azért, hogy így legeyen, beeeeeeeee, mi megmondtuk előre...Ők hogyan élik meg ezeket a megszorításokat a milliós fizetések mellett? Ha hetente ketten fognak károgni, az kb. 25 hét...vagyis hallgathatjuk a katasztrófa-prognózisokat év végéig. A Parlamentbe nem ér el a 3 csapkodás?”
 • 4. Nagyapo 2010. június 05. 21:33
  „Nagyon erdekesnek tartok a Delmagyar cimu ujsagban nehany dolgot: amint olvasom mas lapok online oldalait,minden lapban vezeto hirek kozt szerepelnek a Szijjarto es Kosa meltosagos urak nagy nyilvanosag elott mondott gazdasag ertekelo beszedeinek hatasarol szolo cikkek,amde a Delmagyarban errol nem talalhatunk egyetlen cikket sem,ha megis kialakul valamelyik cikk nyoman ezzel kapcsolatos forum amiben kritizaljak a hozzaszolok a jelenlegi "kormanypolitikusok" akcioit, azt a cikket leveszik az oldalrol!! Nagyon emlekeztet a Rakosi rendszer cenzurajara.
  A FIDESZ is kommunista part?????”
 • 3. KolompárRómeó 2010. június 05. 20:57
  „Kedves Báb! Ti elqrtátok az országot, ami miatt meg kellett szorítani. Ti ne pofázzatok, miattatok vagyunk ott, ahol.

  "Apa! Összetörtem a kínai vázát, de jófej vagyok, a TE pénzedből vettem egy másikat!" Ugyanez: én elqrtam, de a te pénzedből majd megoldom. Ez a "válságkezelés".”
 • 2. frakk 2010. június 05. 18:22
  „Miféle megszorításokra gondol??? Hogy megszavazták a parlamenti képviselők létszámának a csökkentését? Az önkormányzati dolgozók létszámának csökkentését? A rezsi díjak felülvizsgálatát, csökkentését?
  Mire gondolhat mesterházi? Hogy nehezebb lesz az mszp-seknek? Kit megszorítottak elvtárs?”
 • 1. szilléri 2010. június 05. 17:08
  „Szörnyű !
  Dolgozni kell a cigányoknak !
  Sőt még iskolába is kell járatni a purdét !
  Csökkentik az ,,apparátust"!
  Felülvizsgálják a rokkant nyugdíjakat !

  Mafla MSZP hívők egy hete van új kormányunk!
  Örökség = 3,7 millió foglakoztatott eltart 498 ezer bejelentett munkanélkülit és 3,2 millió inaktív embert.

  Ez van !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nacionalista tangó a Duna két partján

A trianoni békeszerződés alkalmából folytatódott a nacionalista tangó a Duna két partján, ahol a… Tovább olvasom