Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Mesterházy: változás, váltás kell!

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az MSZP igazságos, szabad, biztonságos országot ígér az állampolgároknak, olyat, amelyben jobban élnek, mint most.
Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az MSZP igazságos, szabad, biztonságos országot ígér az állampolgároknak, olyat, amelyben jobban élnek, mint most. Kormányra kerülésük esetén arra törekednek majd, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, bölcsődei és óvodafejlesztési programot indítanak, a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt segítséget nyújtanak, a nyugdíjasoknak garantált ellátást, nyugdíjprémiumot, a fiataloknak tandíjmentes tanulást.

c

Mesterházy Attila a több mint négyezer összegyűlt előtt az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének nevezte, hogy az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatója, Kárpáti Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt eljárást indítottak. Az MSZP a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi azért, hogy szolgáltassanak elégtételt annak a személynek, akinek jogtalan hátrányt okoznak, illetve aki ellen büntető eljárást indítanak valótlan tényállás alapján.

Javaslatuk szerint, ha bebizonyosodik, hogy politikai érdekből, károkozási céllal, jogtalanul indul eljárás bármely magyar állampolgár ellen, akkor ezért az elkövetőnek a törvény előtt kell felelnie. Büntetési tételként az MSZP javaslata szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztés jöhet szóba - tette hozzá.

A Változás elkezdődött című MSZP-nagygyűlés Miskolcon. Fotó: MTI/Vajda János (galéria)

Az MSZP, ha lehetősége lesz rá, igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített, vagy kisemmizett, leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz - mondta a pártelnök.

Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a rezsicsökkentés terén igazságosabb és fenntarthatóbb megoldást tartanának kívánatosnak, nem adnának támogatást a leggazdagabbaknak, de nagyobb mértékben segítenék a szegényeket. Többkulcsos személyi jövedelemadót vezetnének be, ezzel a kiskeresetűek jobban járnának.

A nagygyűlésen bemutatták azt a hét jelöltet, akit Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyéni országgyűlési körzeteiben képviselőjelöltként indítani kívánnak a jövő évi választáson az MSZP és az Együtt–PM Szövetség színeiben, támogatásával.

Olvasóink írták

 • 6. vélemény 2013. szeptember 15. 18:22
  „5. queenmargareth1
  - Neked.
  Mert Te a híve vagy.”
 • 5. queenmargareth1 2013. szeptember 14. 18:44
  „az a baj, hogy Mesterházy nem ellenfél.”
 • 4. babar 2013. szeptember 14. 18:16
  „2.
  Amíg nem tudod felfogni, hogy mindkét oldalon vannak "normális felfogású emberek", addig maradsz a szinteden!
  És te vagy a tanár??!!”
 • 3. Együgyű 2013. szeptember 14. 08:29
  „,,Mesterházy: változás, váltás kell!"
  Mesterházy Attila (MSZP elnöke) Miskolcon, a városi sportcsarnokban kiválóan adta elő a mondandóját. Vélelmezem, azonban ő sem gondolja komolyan, hogy egy erős érdemi ellenzéki összefogás, nélkül a fennálló rezsim által kiépített rendszeren érdemi változást tud eszközölni. Ha a most kialakult rendszeren nem tud változtatni, akkor az elhangzott ígéretek nagy része csak megmarad az ígérgetés szintjén. Talán valójában nem is az érdemi változtatásban gondolkodik? (Ez most nem is az érdeke a kialakult gazdasági helyzet miatt?) Vélhetően az érdeke most csak az, hogy a 2014-es választások után a ránk felesküdt, csökkent létszámú, általunk csodált és mélyen tisztelt parlamentbe Ő és minél több vezető társa bejusson? (Az előjogaik, védettségük és töretlen anyagi gyarapodásuk biztosítása érdekében?) Miskolcon lehet, hogy ez a produkció elég a győzelemhez. Azonban egy fölényes 2/3-os parlamenti győzelemhez kevés! ( Véletlenül a Fidesz-KDNP pártszövetséggel akar a jövő évi választások után kokettálni?) A nép meg nem számít? Igaz majd mindenre fény derül a 2014-es évben! Hajrá Magyarország! Hajrá külföldi és hazánk Magyarjai! (15 millió Magyar!)”
 • 2. Qllancs 2013. szeptember 13. 22:39
  „Minden jóóérzésű magyar embernek ÖSSZE KELL FOGNI !! Nem ellenkezni, kötözködni !!! Egy legyen a cél !!!”
 • 1. x 2013. szeptember 13. 22:29
  „http://www.delmagyar.hu/forum/mesterhazi_kampany_beszed__friss_hirek_/32/2003520/?action=kifejt&ord=0&page=1&limit=25”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárószavazás előtt is módosul az MNB törvényt módosító törvényjavaslat

A parlament honlapján megjelent, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett szöveg az MNB… Tovább olvasom