Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Mesterházyt indítaná az MSZP Orbán ellen

Mesterházy Attilát javasolja az MSZP országos elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének - jelentette be Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A pártelnök az elnökségi ülés szünetében újságíróknak elmondta, hogy az országos elnökség a döntést egyhangúlag hozta meg; előtte konzultáltak a megyei elnökökkel is, ahol többségi támogatást kapott ez a javaslat. Közölte: szombaton a választmány vitatja meg az elnökség javaslatot, majd a választmány és az elnökség közös előterjesztéséről a december 12-i kongresszus dönt.

Lendvai Ildikó közölte: a választmánynak olyan jelöltet javasolnak, aki "a jövő embere", aki hosszabb távra is a magyar baloldal meghatározó személyisége lehet.

Hozzátette: Mesterházy Attila frakcióvezetőként támogatta, és amíg szükséges támogatja az ország érdekében a kormány válságkezelő munkáját, de távolabbra tekint, részt vesz azoknak a lépéseknek a meghatározásában, amelyek a válság után szükségesek Magyarország számára.

A politikus sajtónyilatkozatában azt mondta, olyan jelöltet javasolnak, aki a fiatal politikus generáció tagja, de már hosszabb ideje bizonyított a párt legfelső vezetésében is.

Olyan jelöltet javasolnak, aki egyszerre képviseli a folytonosságot és a megújulást; jól ismeri a párt életét Budapesten és vidéken, becsülik a baloldalon, de demokratikus elkötelezettsége miatt tisztelik a pártbázison túl is - mondta a pártelnök.

Lendvai Ildikó szerint jelöltjük kemény vitatkozó, de sosem lépett fel megosztó szerepben sem párton belül, sem párton kívül. Hozzátette: Mesterházy Attila jártas az európai politikában és a nemzetközi baloldal világában, számára meghatározóak az európai értékek.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta: december 12-től lesz miniszterelnök-jelöltje az MSZP-nek, és ezzel új összefogás és új korszak kezdődik a párt választási felkészülésében.

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy igent mondott a felkérésre.

Az MSZP alelnöke elmondta, azért vállalja a jelöltséget, mert hisz abban, hogy az MSZP nemcsak az ország iránti bizalmat tudta visszaszerezni az eddigi politikájával, hanem a következő időszakban meghirdetendő politikájával a szocialista párt képes lesz a bizonytalan baloldali szavazókat megszólítani, és képes lesz arra is, hogy a centrum józan, demokratikus, felelős szavazóit is megszólítsa.

Mesterházy Attila azt mondta: "küzdő típus vagyok, olyan személyiség, aki az utolsó pillanatig harcol a célért, és az utolsó pillanatig harcol az igazáért".

Hozzátette: erre a hozzáállásra szükség lesz, hiszen "110 százalékos hozzáállásra" van szükség, hogy a jelenlegi tendenciákat meg tudják fordítani, és hogy az MSZP sikeresen szerepeljen a választásokon.

A frakcióvezető közölte: "egyet ígérhetek, nagyon kemény ellenfele, de nem ellensége leszek a mérsékelt és demokratikus jobboldalnak, egyben azt is szeretném jelezni, hogy kérlelhetetlen ellenfele leszek a szélsőjobboldalnak".

Mesterházy Attila szerint a következő időszak komoly kihívásokkal szembesíti az MSZP-t, de egy jó csapattal, együttműködéssel és összefogással ezeknek meg tud felelni a szocialista párt.

A sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni, mert a két politikus visszament az elnökség ülésére.

Olvasóink írták

156 hozzászólás
 • 156. tintasbarns 2009. november 25. 13:09
  „Én a lipántos Lendvait inditottam volna, mert ő aztán tudja fosni a szót.”
 • 155. achilleus 2009. november 25. 10:36
  „Erről is beszéltem:
  "A frakcióvezető mögött felsorakozó elnökség döntésére még a választmánynak és a kongresszusnak is rá kell bólintania, s a szocialisták láttak már karón varjút. Ha igazak a sajtóhírek, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc erősen lobbizik Mesterházy ellenében, rövidesen kiderülhet, a bukott miniszterelnök puccsistának alkalmas-e még." ---- MN”
 • 154. m.á. 2009. november 25. 09:59
  „ORBÁNnal szemben? Hát ez k*va vicces. Csorna után jó ha az LMP jelöltjét "maga mögé tudja utasítani" a szerencsétlen :))”
 • 153. lidocain 2009. november 25. 08:38
  „rodolfó fazon (elnézést rodolfótól..)
  az új szlogen: figyeljétek a kezemet mert lopok!!”
 • 152. .suhym. 2009. november 25. 08:19
  „http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/mesterhazy.html”
 • 151. Rexcsek 2009. november 25. 07:15
  „Már tinisrácokat is jelölnek miniszterelnöknek:-)Hihetetlen!”
 • 150. nagypappa 2009. november 25. 04:28
  „117. hozzászólás Mignon 2009.11.24. 23:32

  Eljen a Magyar Szocialista Part!
  Hajra Mesterhazy Elvtars!

  Eljen es viragozzek Lendvai Ildiko!!!

  ÉLJEN!
  ÉLJEN!
  HÁT ÉLJEN!

  az én nyugdíjamból...

  Tudom, szakállas, de találó”
 • 149. Sziszifusz 2009. november 25. 02:05
  „Az úriember a Sólyom László köztársasági elnökhöz "elektronikus úton" intézett levélre válaszol, türelmünket megköszönve, és a 149-esben leírt tájékoztatást adva!
  Ezért válasszunk?”
 • 148. Sziszifusz 2009. november 25. 02:01
  „Ezt nem rég kaptam:

  "Az Alkotmányban rögzített szabad mandátum elvéből következik, hogy megbízatásának időtartama alatt sem az egyes képviselővel, sem a képviselők testületével, a parlamenttel szemben nem érvényesíthető a választók előtti felelősség.

  Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.

  Üdvözlettel:
  Sonnevend Pál Dr.
  főosztályvezető"

  Lehet elgondolkodni kedves választó polgárok!”
 • 147. Sziszifusz 2009. november 25. 01:39
  „144-. Nem hinném, hogy sok jelentőssége lenne. Az MSZP statáriumra hajt, ahogy az EU is!
  6-os pandémiás fokozat! "Világkormány"! Bilderberg Group!”
 • 146. Sziszifusz 2009. november 25. 01:36
  „145. Ez csak egy szójáték!”
 • 145. Sziszifusz 2009. november 25. 01:35
  „143. Nem is baj, ha nem túl gyakran látja az ember a feleségét. Én, az enyémet kb. 1 éve, de előtte sem hiányzott (nem váltunk el, de nem élünk együtt). A lánykáimnál gyakrabban vagyok Londonban, Valenciában, vagy Bernben.
  Nem sok jót nézek ki a december 1. utáni EU-bóll!”
 • 144. Mignon 2009. november 25. 01:35
  „moderálva off”
 • 143. gyorgy99 2009. november 25. 01:31
  „Medgyessy: Mesterházy jó jelölt, mert úgysincs esélye

  Medgyessy Péter szerint Mesterházy Attila azért jó miniszterelnök-jelölt, mert az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást. A volt kormányfő ezt egy budapesti kereskedelmi konferencia szünetében mondta az InfoRádiónak.

  Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - vélekedett Medgyessy Péter. A volt kormányfő szerint ugyanakkor ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor a jelenlegi frakcióvezető már kevésbé jó jelöltnek számít, és Szili Katalin jelölése jobb lenne.
  (InfoRádió)”
 • 142. Mignon 2009. november 25. 01:28
  „moderálva off”
 • 141. Sziszifusz 2009. november 25. 01:27
  „moderálva off”
 • 140. Sziszifusz 2009. november 25. 01:24
  „<moderálva off>
  138. Mesterházy csak egy kicsivel értelmesebb patkány, mint Zuschlag (nem tudom dugja e még az öreglányt?). Anno, kis..... barátjával korzóztak erre is néhányszor. Kár, hogy Z.-t csak néhány millióért rángatják, amikor több milliárdról van szó! A kis "kuki" néhányszor elköpte előttünk magát a fenenagy öntömjénezés közepette!”
 • 139. Mignon 2009. november 25. 01:21
  „moderálva off”
 • 138. Mignon 2009. november 25. 01:15
  „moderálva off”
 • 137. gyorgy99 2009. november 25. 01:14
  „Lendvai Ildikó szerint jelöltjük kemény vitatkozó, de sosem lépett fel megosztó szerepben sem párton belül, sem párton kívül. Hozzátette: Mesterházy Attila jártas az európai politikában és a nemzetközi baloldal világában, számára meghatározóak az európai értékek.
  TOBB MINT 100M HALOTT
  + MEG NEM SZULETETT EMBEREK+JELENLEGI HELYZET= EUROPAI POLITIKA,NEMZETKOZI BALOLDAL VILAGA...

  a magyar embereknek olyan ember kell aki a hazai politikai vilagban jartas.es ugy szereti az orszagot az embereket mint az EDES SZULOK AZ EDES GYERMEKUKET!!!!”
156 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás uniós támogatással Fejér megyében

Székesfehérvár és Tatabánya összeköttetését javítja az az 1,3 milliárd forintba került, 35… Tovább olvasom