Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Mezőörs: helyben munkához juttatni a kismamákat

Laposa Józsefné, Mezőörs polgármestere az eddigi főállású polgármesteri tiszte után, ahogy ő fogalmazza, főállású nyugdíjaséletre készül, azaz hát mégsem arra. Két ciklus óta tölti be tisztét, és most a harmadikban is pályázik, s ha bizalmat szavaznak neki, társadalmi megbízatással dolgozna tovább a falujukért.

Arra a kérdésre, hogy nyolc év alatt mit nem sikerült megvalósítania elképzeléseiből, azt válaszolja: csak amihez még több pénz kellett volna. Ez esetben még jobb állapotúak lennének az utak, és munkahelyet teremthettek volna helyben, mindenekelőtt a kismamáknak. A megyei munkaügyi központtal való jó együttműködésnek köszönhetően négy év óta rendszeresen négy-öt helybelit foglalkoztathat az önkormányzat közcélú, közhasznú munkában. Előfordul, hogy nem talál elegendő vállalkozót ilyen feladatra.
Nincs tehát nagy gond, ám egy kisüzem, amelyik munkalehetőséget adna a gyerekes anyáknak, mégis nagy segítségére lenne a községnek. Laposa Józsefnének van terve arra, hogyan lehetne ezt megvalósítani és persze van sok más terve is, például az épített környezet még szebbé tételére. Az utóbbi négy évben harmincmillió forint támogatást szerzett vezetésével az önkormányzat, személyével egyben bizonyítva, hogy egy asszony is sok mindent kiharcolhat. Laposáné öt éve vezeti helyben a nyugdíjasklubot, és húsz éve anyakönyvvezetőként is dolgozik, ő adja össze Mezőörsön az ifjú párokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom