Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Mi is figyeljünk!

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
"Nagy segítséget adott a múlt héten abban, hogy miként lehet az állásinterjúra felkészülni. Tanácsait megfogadva most több ilyen alkalom előtt állok. Talán szerencsés helyzetben vagyok, de úgy tűnik, majd én választhatok a lehetőségek közül. Ezért érdekelne, én mire figyeljek az állásinterjúk alatt?" - kérdezi Mórocz Rita.

Nagyon jó a kérdés, hiszen az állásinterjúk során nemcsak a pályázót figyelik, ő is következtetéseket vonhat le a cégről, olyan fontos információkat szerezhet, amelyek alapján aztán eldöntheti, akar-e itt dolgozni, akar-e ennek a csapatnak a tagja lenni. Ha jó megfigyelő és félre tudja tenni, illetve  le tudja küzdeni a helyzetből adódó izgalmát, benyomást szerezhet a szervezetről, a dolgozókról, leendő főnökéről. Sokat elárul például, milyen alapossággal készítenek elő egy állásinterjút...

Mire figyeljünk? Induljunk ki abból az általános helyzetből, hogy a találkozót az állást meghirdető vállalkozás telephelyén, a fejvadász és a cég személyzeti vagy területi vezetőjének jelenlétében tartják. Először nyilván az a helyiség árulkodik a munkaadóról, ahol a beszélgetés folyik. Sokat elárul a szoba nagysága, a bútorzata. Aztán fontos benyomást szerezhetünk a interjú során arról is, mennyire fontos a cégnek ez a beszélgetés, komolyan veszik-e az állásinterjút. Kikapcsolták-e például a telefont vagy hányszor jelenik meg az ajtóban a titkárnő...
A személyzeti vezető, illetve az, aki a cég képviseletében tárgyal, szintén sokat elárul nemcsak önmagáról, munkáltatójáról is. Milyen az irodája, az íróasztala? Körülveszi-e magát személyes tárgyakkal, családi fotóval, vagy hideg-rideg falak között dolgozik? Fontos mutató, hogy ő felkészült-e a pályázóból.

Amennyiben termelőüzemhez adtunk be pályázatot, mindenképpen nézzünk körül a termelés helyszínén is. Az ott tapasztalt rend, tisztaság, a hierarchia, a dolgozók közötti viszony és a szervezettség, illetve ennek ellentéte segít bennünket a döntésünkben: akarunk-e itt dolgozni. Általános jó tanács egyébként, hogy addig ne is mondjunk igent egy állásra, míg nem szereztünk elegendő és meggyőző információt leendő munkahelyünkről.

Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom