Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

MIÉP: a magyarságot meg kell védeni

A magyarság megvédésére, valós rendszerváltás végrehajtására és az "internacionalizmussal" szembeni harcra szólította fel híveit Csurka István, a MIÉP elnöke pártja augusztus 20-ai ünnepi nagygyűlésén, a budapesti Hősök terén csütörtökön.
A parlamenten kívüli párt elnöke a Szent István-napi ünnepen egybegyűlt mintegy háromszáz ember előtt úgy fogalmazott: a magyarság megfogyatkozott, "idegen, internacionalista hatalmak" kiszolgálóivá lettünk, a magyarságot meg kell védeni. "Kardot kell kovácsolni, de nem azért, hogy összekaszaboljunk bárkit, hanem azért, hogy legyen" - mondta csaknem egy órán át tartó beszédében.

Csurka István szerint 1009 évvel Szent István megkoronázása, húsz évvel a bolsevik rendszer megdőlése után minden értéket - iskolákat, gyárakat, a hadsereget, a népet - újra magyarrá kell szervezni, saját fennhatóság alá kell vonni.

A MIÉP elnöke úgy látja: teljes politikai váltás csak akkor történhet, ha felnő a magyarság új generációja, ugyanis egyes pártok pusztán kormányváltásra készülnek. Szerinte a jövő évi országgyűlési választásokon a Fidesz és a KDNP a MIÉP-pel közösen kétharmados többséget szerezhet, amit a szétesett SZDSZ és a törpepárttá váló MSZP minden eszközzel próbál megakadályozni, míg az egyre erősödő Jobbik is csak az MSZP szekerét tolja, a valódi magyar érdekeket csak pártja képviseli.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2009. augusztus 21. 17:42
  „A bomlott agyú vén besúgó Raszkolnyikov még mindig azt hiszi, valamelyik párt szóba áll vele. Nem mintha különbek lennének, de a választók/szavazók miatt nem vállalják.”
 • 3. flexsnake 2009. augusztus 21. 07:00
  „aha, majd tessék figyelni :D”
 • 2. lidocain 2009. augusztus 20. 22:12
  „csurka egy ostoba fajankó”
 • 1. achilleus 2009. augusztus 20. 18:44
  „"MIÉP: a magyarságot meg kell védeni"
  TŐLETEK!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székesfehérvárott sem demonstrálhat az új Magyar Gárda

Megtiltotta a rendőrség az újjáalakult Magyar Gárda mozgalom augusztus 22-i, Székesfehérvárra… Tovább olvasom