Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Miért a csoki?

Amíg a hölgyek a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az édesség legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább szellemi és fizikai teljesítőképesség- javító hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét.
Amíg a hölgyek a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az édesség legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább szellemi és fizikai teljesítőképesség- javító hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét – derül ki abból a felméréséből, amelyet a Magyar Édességgyártók Szövetsége készített a Stop.hu internetes portállal együttműködve – 1847 fő megkérdezésével – a magyar lakosság édességfogyasztási szokásairól.

A www.edestenyek.hu című honlapon publikált felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett nők és férfiak közel kétharmada rendszeresen, azaz hetente több alkalommal fogyaszt csokoládét.

Az „ízsorrendet" mindkét nem esetében a mogyorós/mandulás, majd a marcipános és a mogyorókrémes ízesítés vezeti. A felmérésben megkérdezett nők és férfiak véleménye egyöntetű a csokoládéfajták tekintetében. A megkérdezettek 78 százaléka a tejcsokoládét 40 százaléka az étcsokoládét fogyasztja a legszívesebben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ezrest hamisítják leggyakrabban

Tovább olvasom