Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Miért vágták ki a fákat a Liezen-Mayer utcában?

„ A Liezen-Mayer utcában lakom, és nem értem a városgazdálkodás tevékenységét. Idén februárban jó pár napon keresztül reggel hat órától motoros fűrésszel tarolták a fákat egészen a törzsükig. Tisztán látszott, hogy szerencsétlenek nem fognak kihajtani, így is lett. Ma reggel motoros fűrészek hangjától volt ismét hangos az utca, és vajon miért? A ki nem hajtott szerencsétlen fákat tőből vágják ki. Normális, ép fák voltak, amíg a hozzá nem értők tönkre nem tették! Igaz, az adófizetők pénzét lehet pazarolni, semmi sem számít. Vagy van valakinek sok eladó facsemetéje?” – kérdezte egy olvasónk.

Krakovszki József, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. városüzemeltetési ágazatvezetője a Kisalföldet úgy tájékoztatta: idén a társaság lakossági reklamációt kapott arról, hogy a Liezen-Mayer utcában lévő gömbjuharfasor metszése után a fák mintegy 70 százaléka nem hajtott ki. A tavaszi ifjító metszésnek köszönhetően augusztus utolsó napján azonban mindössze a teljes állomány tizedét kellett kivágni, mivel az érintett egyedek esetében a kertészeti beavatkozás nyomán mára nyilvánvalóvá vált, hogy a törzsük belsejében korhadt fák további vegetálását nem szabad engedni.
– Az erőteljesnek ható beavatkozás a betegség terjedését nem gátolja, de a negyvenesztendős fák környezetében élő lakók védelme érdekében feltétlenül indokolt volt. Az elmúlt két hétben a város területén felmértük a száraz faállományt, ezért a tevékenység nem egyedül a Liezen-Mayer utcai szakaszt, hanem más városrészek elöregedett, beteg fáit is érinti – reagált a panaszra Krakovszki József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom