Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Míg a nők csacsognak, a férfiak a szexre gondolnak

Köztudott, hogy a nők jobban szeretnek csevegni a férfiaknál, egy amerikai tanulmány pedig ezt adatokkal is alátámasztja: míg anők naponta húszezer szót ejtenek ki a szájukon, addig a férfiak hétezerrel is beérik.
A kaliforniai pszichiáter, Louann Brizendine kiemelte, hogy a nők komfortérzetéhez szükség van a rendszeres pletykálkodásra, míg a férfiak gondolatainak nélkülözhetetlen eleme a szex. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az adat, mely szerint a férfiak 52 másodpercenként gondolnak a szexre, míg a nőknek napjában egyszer jut eszükbe egy-egy szenvedélyes jelenet.

Egyértelmű az is, hogy a nők kitűnően olvasnak arcról, a férfiak pedig már csak a könnyekből jönnek rá, hogy valami nincs rendben. A nő emlékszik a kapcsolat apró részleteire, a férfi viszont azt is elfelejti, hogy mióta van együtt a párjával. Hiábavaló tehát minden vita, ugyanis a férfi és a női agy között ezeken a területeken biológiailag magyarázható különbségek vannak.

A női agy száz grammal könnyebb, mint a férfié, ami persze nem jelenti azt, hogy a nők kevésbé lennének intelligensek a férfiaknál: nem a sejtek számában, hanem azok sűrűségében van a különbség. Az érzelmekkel és a memóriával kapcsolatos neuronok száma 11 százalékkal több a női, mint a férfiagyban.

Az önkontrollért és a türelemért felelős terület is aktívabb a női agyban, de emiatt a stresszre és az aggodalomra való hajlamuk is nagyobb. Míg a férfiaknál tombol a tesztoszteron, a nők boldogsághormonja akkor lép működésbe, ha kedvese húsz másodpercig magához szorítja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Zene-bona” tábor

Zene-bona tábort szervez a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyvenhárom fős… Tovább olvasom