Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Mihály-napi nagyvásár Debrecenben

Több tízezren keresték fel a hét végén Magyarország legnagyobb szabadtéri vásárát, a debreceni Mihály-napi nagyvásárt.
A vasárnap befejeződött kétnapos forgatagnak igazi színfoltja volt az egykori debreceni hagyományokat idéző "régi idők vására".

A szervezőknek az volt a törekvése, hogy Mihály-napi vásár újra a hagyományok jegyében kerüljön megrendezésre. Néhány évvel ezelőtt a Kézművesek utcájában tömörültek az egykori híres magyar mesterségek mai folytatói, de ez a törekvés az elmúlt vásárokon háttérbe szorult, és az olcsó ruhaneműk, a tömegcikkek, a külföldi áruk határozták meg a vásár jellegét.

A híres és nagy múltú debreceni vásári hagyományok újraélesztése érdekében fogott össze az idén a Tourinform az igazi értékeket megtestesítő, minőségi kézműves termékeket előállító mesterekkel, elsőként a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhével.

Az összefogás eredményeként a Mihály-napi nagyvásár egyik szegletében megrendezett "Öregapám vásárában" kilenc hazai sajtkészítő, házirétes-készítő, hagyományos kenyérlángosos és házikolbászsütő kínálta portékáit. A zenés borozóval, népi zenekarral kiegészült régi vásárba a vásári kikiáltó dobpergéssel invitálta a jelentős számú érdeklődőt - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstráció a könnyű drogok legalizálásáért

A Kendermag Egyesület nem a drogfogyasztást propagálja, hanem a hozzáférés és a használat… Tovább olvasom