Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mikola István szerint nincs válság a Fideszben

Mikola István nem kíván a Hospinvestről beszélni. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa ezt keddi sajtótájékoztatóján mondta. A politikus először állt a sajtó elé azóta, hogy az ellenzéki párt kommunikációs stratégiájával ellentétben nem ítélte el a több kórházat üzemeltető magáncéget.
Az emiatt a sajtóban kirobbant vihart Mikola István úgy kommentálta: egyesek éket akartak verni a fideszesek közé, de hiába állt érdekükben, nem sikerült válságot generálni az ellenzéki pártban.

Az ellenzéki politikus szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter 2 éves programja és intézkedései jelzik, hogy az egészségügyben "van valami, de messze nem az igazi". Mikola István megemlítette, hogy a rövidebb várólisták érdekében felajánlott 3,8 milliárd forint költségvetési forrás semmi azokhoz a 100 milliárdokhoz képest, amit kivontak az egészségügyből.

Jobbító szándék az is, hogy az egészségügyi kormányzat bővíteni akarja egyes ellátások finanszírozási keretét, az úgynevezett teljesítmény volumenkorlátot (TVK). Mivel azonban az egész finanszírozási rendszer elhibázott, az ágazat rohamosan romló helyzetén, csak a TVK teljes eltörlése segítene - mondta Mikola István.

Az ellenzéki politikus szerint szintén érthető az egészségügyi miniszternek az a szándéka, hogy felülvizsgálja azt a struktúrát, amelyet még elődei alakítottak, ki, tehát például azt, hogy mennyire volt jogos súlyponti kórházzá nyilvánítani olyan intézményeket, amelyekben nem adottak a feltételek a kiemelt ellátáshoz. Mikola István azonban hiányolja, hogy ezzel egyidőben miért nem néz szembe a miniszter ezekkel a rossz döntésekkel. Különösen azzal, hogy például miért kellett bezárni az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, a Schöpf-Merei és a Budai Gyermekkórházat - tette hozzá.

A Hospinvest ügy kapcsán Mikola István kérdésre válaszolva általánosságban annyit mondott: A Fidesznek 2001. óta kialakult álláspontja van arról, hogy miként, milyen szigorú feltételekkel lehet a magántőkét bevonni az egészségügybe, a kórházak működtetésébe. Ezt akkor törvényben is rögzítették, amit később az MSZP-s egészségügyi miniszterek felmondtak. Az ellenzéki politikus szerint az egyik feltétel az, hogy a kórházat fenntartó önkormányzat és a magánberuházó között konszenzus legyen. "Sajnos ez Egerben nem történt meg" - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 17. anonym 2008. augusztus 22. 12:03
  „grenadle !
  Mikola megnyilatkozásai ej-ej, csak félreérthetők, vagy félreértelmezhetők te szerinted. Nem tudom mit lehet ezen félreérteni,vagy te véded,nem látsz világosan.Hát én meghagylak e hitedben !!!
  Az én bűnöm bocsánatos,a te bűnöd vétek alapon ítélsz.”
 • 16. magda 2008. augusztus 20. 11:06
  „"Ezek"legjobban Orbán Viktortól félnek a legjobban,mint ördög a tömjéntől,mert tudják,hogy lényegesen nagyobb veszélyt jelent rájuk,mint a szélsőjobb,a tömegbázisuk miatt.Ezért minden törekvésük az,hogy az O.V.vezette FIDESZT lehetetlenné tegyék./Magdolna/”
 • 15. grenadle 2008. augusztus 20. 11:06
  „Hát igen, sajnos a sajtó sem segít különbséget tenni a Mikolai FORRÁSBEVONÁS, és a Kökény-Molnár-Horváth-féle KIÁRUSÍTÁS között, mindkettő privatizációként mosódik egybe. Utóbbira jó példa az OPNI eszközeinek elárverezése. (enable - nem hiszem, hogy más-más oldalon állnánk, az MSZP(SZDSZ) egészségpolitikáján nincs is mit vitatkozni, az - ellentmondásoktól mentesen - úgy szar, ahogy van. A Fidesz (és ezen belül Mikola megnyilatkozásai viszont sokszor félreérthetők, vagy könnyen félreértelmezhetők.)”
 • 14. Ellenzéki 2008. augusztus 20. 09:40
  „Figyelj hu!
  Tudod ki a légy?
  Te magad te kis buzi moszkovita állat!
  Apád legnagyobb tévedése, hogy megcsinált!”
 • 13. hu 2008. augusztus 20. 07:53
  „ahhoz képest hogy nem érzik a bajt, kétszer is bukták a választást!
  Most sem képesek megújulni, és néhány legyet lecserélni. VIKTORRAL az élen!
  Talán emlékeztek néhányan,hogy az osztrák sógorok is így jártak néhány éve. A jobb és a baloldal is csalódás volt a választóknak,és előre tört a szélsőjobb, mert az legalább hazafias.”
 • 12. mnx 2008. augusztus 20. 01:26
  „Mar 1.25 ora van ejfel utan,de meg mindeg csak a tegnapi hireket lehet olvasni!!
  Alszaszosztok ott a Szerkeztösegben??”
 • 11. anonym 2008. augusztus 19. 21:47
  „grenadle !
  Ezt én itt fórumokon közzétettem, még a népszavazás előtt,mikor ők fennhangosan ellene kampányoltak.
  A Délvilág első oldalán található a cikk,a Fekete Sas termében Rapcsák polgármesterrel látható.
  Az újság 2.oldalán van egy érdekes cikk "Szakemberbefogadás,forinterősítés " Orbán nyilatkozik: Az elkövetkező 5 évbenMagyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia,és lényeges,hogy az országot a legvonzóbbá tegyük a régióban.
  ??több millió ?? ezt hogy érthette ?”
 • 10. enable 2008. augusztus 19. 21:27
  „Grenadle! Kökény elvtárs ellenzékben tiltakozott a több biztosítós rendszer (privatizáció) ellen az MSZP-vel együtt. Miután hatalomra kerültek aztán kétszer is megszavazták! Erre köss csomót!”
 • 9. grenadle 2008. augusztus 19. 20:45
  „anonym 2008.02.08 19:31
  " Mikola hogy nyilatkozott 2001. június 8. án , Vásárhelyen tett látogatásakor a Fekete Sasban?
  Ajánlom olvasd el! A cikk címe : Az egészségügy súlyos örökségei . Beszélt a 12 lépcsősre tervezett programról, Melynek célja, hogy az eu. mértékhez közelítsék az eg.ügyet.Miként mindenkit érdekeltté tenni az e.ügy fejlesztésében " hogyan lehet ELADHATÓVÁ TENNI a már említett programot" Ezt, mind Mikola mondta."

  Igérem előkeresem, csak emlékeztetőül hoztam elő ezt a beírást (grenadle)”
 • 8. maci52 2008. augusztus 19. 20:35
  „Ha a FIDESZ-ben válság van,akkor az MSZ/M/P-ben csőd!!!!”
 • 7. anonym 2008. augusztus 19. 20:26
  „grenadle !
  Nem vagyok sörivó,azonban én már ezeken a fórumokon,márciusban is leírtam,mit akart Mikola az eg.üggyel tenni.
  Délviág 2001 jún.18.Mikola látogatása Vásárhelyen. Az eg.ügy súlyos örökségei c. cikkben nyilatkozik :Szólt az eg.ügyben megvalósítandó tizenkét lépcsősre tervezett programról.A progr.célja,hogy az európai mértékhez közelítsék az e.ügyet...Miként lehet mindenkit érdekeltté tenni az eügy fejlesztésében,hogyan lehet eladhatóvá tenni a már említett programot.
  Tehát, már Mikola is akkor privatizálni akart .Azt mondta,hogy maga mellett tudhatja az e.ügyi kormányzat támogatását.
  Népszavazás előtt ezt tagadták,végül elismerték,hogy ők is ebben gondolkodtak.”
 • 6. Senki 2008. augusztus 19. 19:50
  „Ha Mikola elismerné, hogy válság van a Fideszben, ő lenne a "valaki". Így azonban egy kis senki, aki még a saját pártjában is lejáratta magát. REitka nagy tahó.”
 • 5. sdad 2008. augusztus 19. 19:17
  „3. és sokan ezt nem fogják fel, hogy minden párt csak a kis önös érdeke szerint mondja az álláspontját! (privatizációk, kettősállampolgárság, stb)”
 • 4. grenadle 2008. augusztus 19. 17:48
  „"ha a Medgyessy-kormány 2003-ban nem mondta volna fel a Fidesz által hozott egészségügyi privatizációs törvényt, akkor nem lenne gond a Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésével sem."

  Ha valaki megmondja nekem, hogy ez a (fél)mondat mit is jelent valójában, fizetek egy sört. Vigyázat, ha az ellenkezője is kihozható belőle, akkor nekem jár!”
 • 3. Ful 2008. augusztus 19. 17:03
  „Olyan ez is, mint a szegedi kórház vagy az sztk.
  Annak idején Bartha polgármester úr szerette volna privatizálni, de az mszp-s ellenzék ordítva megakadályozta, aztán fordult a kocka és emezek privatizálnak, amazok meg ordítanak.
  Mi meg gürcölünk mint a barmok és egymással vitatkozunk, hogy a fos vagy a szar jobb nekünk...”
 • 2. Na 2008. augusztus 19. 16:50
  „Ja, ami kínos arról nem beszélünk, és el is van intézve a dolog.”
 • 1. grenadle 2008. augusztus 19. 15:32
  „Azért Mikola sem fejtette ki a valóság minden részletét, video és cikk a HírTV-től

  "Mikola a Fidesz mindenkori álláspontját hirdeti (+videó)
  Nem akar a HospInvesttel foglalkozni Mikola István, a parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnöke. A korábbi szakminiszterről nemrég a Heti Válasz derítette ki, hogy cége, a Phonendoscop Kft. kisebbségi tulajdonos a Mamma Klinika nevű vállalkozásban.
  A Mamma Klinika nevű cég pedig üzleti kapcsolatban áll a Hospinvest-csoporttal. Korábban Mikola úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása az egri kórházvédők harcáról. Most azonban azt mondja: ha a Medgyessy-kormány 2003-ban nem mondta volna fel a Fidesz által hozott egészségügyi privatizációs törvényt, akkor nem lenne gond a Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésével sem."

  Annyit azért remélek, hogy Mikola nem az első vonalból fogja irányítani a Fidesz egészségpolitikáját!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találták meg Csintalan támadóit

Az NNI keddi tájékoztatása szerint az ügyet az elévülési határidőn belül újra elővehetik, ha új,… Tovább olvasom