Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Mikola kijelentéséről

A kormányfő szerint Mikola István pécsi kijelentései a hetvenes-nyolcvanas éveket idézik; az SZDSZ és az MDF elítélte a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltjének mondatait. A Fidesz szerint Mikola Istvánt az egészségügyi privatizációban érdekelt politikai erők próbálják lejáratni.
Mikola István kedden Pécsett azt mondta: „s igenis, a mindenkori irányításnak, menedzsmentnek, hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát. A közösség (...), a közjó és az igazságosság szellemében. Mit jelent a másik oldal? Az egyén parttalan szabadságvágyának a kibontakozását kell segíteni, nem kell a közösség, önmegvalósító, mai szingli életforma, az az igazi. Nem közösségek kellenek, hanem szinglikből összeálló hordák kellenek, és akkor már indul is az Andrássy úton a menet, a fiúk, a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy techno. Elgondoltam ezt a két képet, két világ. Döntenünk kell a két világ között. Az egyik oldalon az élet kultusza, az egyén, a közösség boldogulásának a segítése, a másik pedig az önpusztító, talán prolongált öngyilkosságkép is aposztrofálható (...).”
Gyurcsány Ferenc kormányfő értetlenségének adott hangot a kijelentésekkel kapcsolatban, amelyek véleménye szerint a hetvenes-nyolcvanas évek mondatai. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke levélben kért választ a nagyobbik ellenzéki párt elnökétől arra, hogy egyetért-e Mikola István, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje azon kijelentésével, miszerint a hatalomnak korlátoznia kell az egyén szabadságvágyát. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt írta: A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjét az egészségügyi privatizációban és a gyógyítás fizetőssé tételében érdekelt politikai erők próbálják támadni és lejáratni” – fogalmazott a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom