Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Milliárdok fejlesztésre

A következő hét évben a társadalmi megújulás jegyében összesen csaknem 1100–1600 milliárd forintot lehet a humán erőforrások fejlesztésének feladataira fordítani. A Fidesz szerint a kormány által bejelentett fejlesztési tervek konkrétumokat, határidőket nem tartalmaznak.

Ellehetetlenítik a megyéket

A Fidesz szerint a kormány el akarja lehetetleníteni a megyei önkormányzatok működését azzal, hogy az illetékek behajtásának joga a regionális APEH-hivatalokhoz kerül. Egy ellenzéki politikus szerint az, hogy az illetéket 2007. január 1-jétől a re-

gionális APEH-igazgatóságok szedik be, csak az első lépés az önkormányzatok szabadságának korlátozásában. Az MSZP szerint a Fidesz csak „riogat”, az illetékbevétel továbbra is a megyei önkormányzatoknál marad.

Még nyomoznak

Meghosszabbította a Magyar Nemzet fotósának megverése miatt indult nyomozás határidejét az ügyészség. Az ok, hogy további tanúkat akarnak meghallgatni. Egyrészt a helyszínen intézkedő rendőröket szándékoznak meghallgatni, másrészt olyan, független tanúkat akarnak felkutatni és kihallgatni, akik azonosíthatóak a felvételeken.

A csomag kiigazítás

Gyurcsány Ferenc szerint a nevével fémjelzett csomag nem reform, hanem kényszerű kiigazítás. Elmondta: sok minden feltorlódott az utóbbi években Magyarországon, amit egészen idáig nem orvosoltak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó idők

Bár Az utolsó metró már elment, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét találkoznak. Egy férfi… Tovább olvasom