Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Milliárdok hiányoznak a magyar EU-elnökséghez

Több milliárd forint hiányzik a magyar uniós elnökségi feladatok ellátásához - írta a Magyar Nemzet pénteken.
A lap birtokába került kormányzati vizsgálati anyag szerint az operatív feladatok áttekintése során egyértelművé vált, hogy az elnökségi rendezvények, a magyarországi kommunikációs, sajtó- és médiafeladatok tervezésében, a szükséges pályázatok, közbeszerzések kiírásában jelentős a csúszás, amely a jelenlegi jogszabályi környezetben nem hozható be. A dokumentum szerint nehezíti a helyzetet az is, hogy a nemzetközi tagdíjak és a kötelező jellegű, önkéntes felajánlások, valamint az európai uniós befizetések elmaradása miatt a költségvetésből 5,8 milliárd forintos előirányzatra van szükség ahhoz, hogy teljesíteni lehessen a Magyarországra háruló uniós kötelezettségeket - írta a lap.

A Magyar Nemzet januárban már beszámolt arról, hogy a 2010. évi előkészületekre előirányzott kilencmilliárdos költségvetés majdnem egynegyedének, 2,1 milliárd forintnak egyszerűen eltűnt a fedezete a tervezett ingatlaneladások meghiúsulása miatt. A lap szerint az előző kormány rendre elutasította a Fidesz javaslatait az elnökségi költségvetés külön törvényben való rögzítésére, pedig az garanciát jelenthetett volna a faladatokhoz szükséges források védelmére.

Olvasóink írták

  • 2. cyt 2010. június 25. 16:51
    „No és ezen ki lepődik meg? A volt kormányzattól nem is lehetett elvárni mást - szerintem. Miért éppen ezen a ponton lett volna valami is rendben??? Van-e egyáltalán valami is, ami olyan állapotban van, ahogyan kellene - vagy ahogyan mondják???”
  • 1. rozator 2010. június 25. 12:22
    „Akkor talán ezzel kellett volna kezdeni, nem a többi baromsággal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: a magyar kormány fellép a gyűlölet ellen

Az új magyar kormány fel fog lépni a fajgyűlölet, az antiszemitizmus, a gyűlölet és a diszkrimináció… Tovább olvasom