Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Milliárdos áfa-csalást lepleztek le a pénzügyőrök

Egymilliárd forint általános forgalmi adót akart jogosulatlanul visszaigényelni egy olyan gabonakereskedelemmel foglakozó cég, amely az elmúlt években rendszeresen változatta a nevét és cserélte vezetőit; eddig két embert vettek őrizetbe, de a gyanúsítottak köre bővülhet - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kedden.
A cég egy 2007-re papíron kimutatott áfát kísérelt meg visszaigényelni, és az ellenőrző adóhatóság megállapította, hogy bár az ehhez használt számlák formájukban és adattartalmukban is megtévesztésig hasonlítanak az eredetileg használtakhoz, a bizonylatok és a hozzátartozó teljesítési szerződések valódisága kérdéses - ismertette Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

Hozzátette: a gyanúsítottak a szervezeti átalakulásokkal folyamatosan igyekeztek megakadályozni az adóhatóságot a valós üzleti háttér feltárásában, abban bízva, hogy időközben a csaknem egymilliárd forintot kiutalják nekik.

Az APEH azonban feljelentést tett a vám- és pénzügyőrségnél, és a múlt héten megkezdett nyomozás során Budapesten több helyszínen, valamint Szegeden és Szekszárdon házkutatásokat tartottak az éppen a dél-dunántúli régióba áthelyezett székhelyű cég érdekeltségeinél.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vámnyomozók különféle bizonylatokat, dokumentumokat foglaltak le. Eddig két ember felelőssége állapítható meg, de a gyanúsítottak köre folyamatosan bővülhet.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2010. július 06. 15:54
    „Ebben vajon nincs benne a békéscsabai Agrimill? A volt Békés megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat igazgatója, Zsíros Géza, aki annak idején teljesen lenyúlta a céget?”
  • 1. deszkás 2010. július 06. 14:22
    „Igy kell csinálni,a törvényi háttér a biztositék! Céget alapitok sikkasztok megszüntetem a céget majd alapitok egy másikat aztán megint....Személyi felelősség ugyan.,legfeljebb nekem hogy ilyet állitok a talpig becsületes sok embernek munkát adó jóságos cégről.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korábban kezdődik a Barátok közt - kedd este kétszer is elsötétül az RTL KLub

Az ORTT büntetéseinek végrehajtásával kedd este kétszer is elsötétül az RTL Klub képernyője - írta a… Tovább olvasom