Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Milliárdos nyereséget

ért el a Rába

A győri Rába Járműipari Holding az év első kilenc hónapjában 1,1 milliárd forintos nyereséget ért el, miközben jelentősen növelte árbevételét – minderről Pintér István elnök-vezérigazgató számolt be tegnapi, a Budapesti Értéktőzsdén tartott sajtótájékoztatóján.
A Rába-csoport a stratégiában meghatározott célokat fokozatosan váltja valóra, s ennek következtében negyedévről negyedévre javul a teljesítménye. Az első három negyedévben árbevételét tíz százalékkal, 36,6 milliárd forintra növelte a társaság, amelyet az európai és a FÁK- (Független Államok Közössége) piacok bővülésével magyarázott Pintér István.
Figyelemre méltó a Rába teljesítményében, hogy üzemi eredménye már a harmadik egymást követő negyedévben pozitív és az esztendő eddig eltelt kilenc hónapjában összesen 432 millió forintot ért el.
A Rába árbevételének kétharmadát a Futómű kft. adta, nyolcszázalékos növekedése 24 milliárd forint árbevételt takar. Az Alkatrészgyártó kft. ugyancsak növelte árbevételét, a Suzuki-beszállítások felfutása miatt a bővülés 15 százalékos volt. A Jármű kft. majdnem 27 százalékkal növelte árbevételét.
A sajtótájékoztatón Pintér István beszélt arról is, hogy a Rába az idén befejezi a Budai úti egykori központi telephelyéről a kiköltözést a reptéri telephelyre, jövőre pedig megkezdi régi épületeinek lebontását, hiába állnak ugyanis üresen, építményadót kell utánuk fizetni.
Pintér István néhány nappal ezelőtt tért haza az Egyesült Államokból, tapasztalatairól a Kisalföldnek elmondta: hagyomány, hogy a legfontosabb partnereket évente kétszer felkeresi. Egyrészt a személyes kapcsolatok fontossága, másrészt pedig az ottani piac változásainak feltérképezése miatt.
– A Rába megítélése sokat javult az USA-ban – fogalmazott Pintér István. – Nehéz perióduson vagyunk túl, mivel kénytelenek voltunk emelni árainkat, ennek ellenére nemhogy nem vesztettünk piaci részesedést, hanem bizonyos területeken növelni is tudtuk azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom