Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Milliárdos összeget vont el a hatóság a pénzmosási ügyekbe

A pénzmosás gyanújával tett bejelentések alapján az adóhivatal 152 alkalommal, a szolgáltatókkal közösen akasztott meg átutalásokat.

A pénzmosás gyanújával tett bejelentések alapján az adóhivatal 152 alkalommal, a szolgáltatókkal közösen akasztott meg átutalásokat, ennek eredményeként a nyomozó hatóságok 1,6 milliárd forintot és 3,5 millió eurót vontak el az érintettektől - írta a Napi Gazdaság.

A lap szerdai számában Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)  bűnügyi szóvivője elmondta: tavaly a pénzmosás elleni irodához 9618 bejelentés érkezett, míg 2013-ban ennél több jelzést juttattak el az egyes szolgáltatók.

A bejelentéseket megvizsgálta az iroda, s a megszerzett információkat nemegyszer továbbította különféle szervezeteknek. "Több mint félszáz alkalommal egyes közigazgatási hatóságoknál kezdeményezett eljárást az egység, ilyen keretek közt adóvizsgálatok is megindulhattak" - mondta a szóvivő, aki szerint lényeges adatokat kaptak az irodától a nyomozó hatóságok is, például a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a nemzetbiztonsági szolgálat is.

A tavalyi tapasztalatok kapcsán a szóvivő kiemelte: a banki és más szolgáltatók – általában – egyre részletesebb bejelentéseket tesznek. Nemcsak magáról a gyanús tranzakcióról számolnak be, hanem körbeírják az ügyfél magatartását, s nemegyszer kiegészítő dokumentumokat is csatolnak. Akadnak ugyanakkor intézmények, szervezetek, amelyek manapság sem igen tesznek jelzéseket, vagy ha el is juttatnak információkat, azok hiányosak – jegyezte meg az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három fiú játék pisztollyal akart kirabolni egy idős nőt

A gyermekkorú elkövetők a kihallgatáson beismerték tettüket, a rendőrség a közlemény szerint… Tovább olvasom