Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Milliárdos szoftver beszerzés a Magyar Postánál

Hirdetmény nélküli tárgyalásos - egyszereplős - tendert írt ki a Magyar Posta Zrt. "Integrált Posta Hálózat rendszerének és hozzá kapcsolódó alrendszereinek szoftver támogatása" címmel, a JET-SOL Kft. közel nettó 1,8 milliárd forintért szállítja a szoftvert - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Az ajánlatkérő azzal indokolta a zártkörű közbeszerzést, hogy a szerződést kizárólagos jogok védelme, valamint műszaki-technikai sajátosságok miatt, kizárólag a felkért szervezet tudja teljesíteni.

Az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke nettó 1,8 milliárd forint volt. A február végén megkötött szerződésben nettó 1 milliárd 797 millió 120 ezer forint szerepelt.

Olvasóink írták

 • 4. DMagóg 2011. március 13. 14:30
  „Ja és a tavalyi 498 milló csak a kezdet volt.”
 • 3. DMagóg 2011. március 13. 14:04
  „"Az ajánlatkérő azzal indokolta a zártkörű közbeszerzést, hogy a szerződést kizárólagos jogok védelme, valamint műszaki-technikai sajátosságok miatt, kizárólag a felkért szervezet tudja teljesíteni."

  A társaság (kft) tagjai között találni ugyan cyprusi bejegyzésű céget, de mint tudjuk, a korrupciók és a személyes összefonódások, a lenyúlások a fülkeforradalommal véget értek! 8 milliós jegyzett tőke? Hmm.”
 • 2. Apátfalvi** 2011. március 13. 09:02
  „Az egész magyar posta egy nagy kalap SZAR!”
 • 1. postboy 2011. március 13. 08:54
  „Az egész Magyar Postára nézve szégyen a posták informatikai ellátottsága. Nonszensz, hogy az informatika korában még a postahelyek többsége manuális rendszer alapján működik. A teljes banki-, biztosítás-, és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó társaságok közül, informatikai ellátottság alapján, a Posta messze elmaradva áll az utolsó helyen. Amennyiben az állami tulajdonban lévő cég versenyben akar maradni a 2013-s postai liberalizációra, akkor ez a 25. órában hozott döntés mindenképpen jónak mondható.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honosítási eskütételek a nemzeti ünnepen

A nemzeti ünnephez kapcsolódva Magyarországon és több külhoni helyszínen tesznek állampolgársági… Tovább olvasom