Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Milliókat csaltak el egy Somogy megyei útépítésen

A bíróság szerint visszaélések történtek egy Somogy megyei útépítésnél, ami korábban a regionális területfejlesztési tanács támogatásával készült el.
A szerdai, első fokú ítélet alapján beigazolódott az a korábbi gyanú, amely szerint a Gyenesei István jelenlegi önkormányzati miniszter vezette megyei közgyűlés ideje alatt, és a Gyenesei István alelnökölte regionális területfejlesztési tanács támogatásával készült beruházásnál visszaélések történtek - áll a Somogy Megyei Önkormányzat szerdai közleményében.

A Somogy megyei Segesdet Kutas községgel összekötő út megépítését a megyei önkormányzat pályázaton elnyert pénzből kívánta megvalósítani. A pályázaton végül a szükségesnél több mint 14 millió forinttal magasabb összeget nyertek el. Később egy szerződésmódosítást követően, az út pályaszerkezetének állítólagos felborulása miatt több mint 14 millió forint összegű pótmunkát rendeltek el. A 2006-ban megválasztott megyei önkormányzat gyanúja szerint ez a pótmunka - bár a pénzt átutalták - sosem készült el - áll a közleményben.

Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke emiatt nyújtott be keresetet az út kivitelezője ellen. A gyanút a Somogy Megyei Bíróság három független igazságügyi szakértő álláspontjával megegyezően hozott első fokú - tehát nem jogerős - ítélete igazolta. Az ítélet szerint egyáltalán nem készült el a 14,5 millió forintnyi pótmunka. Ezért ezt sem kifizetni, sem pályázati pénzt e célra felhasználni nem lett volna szabad. A bíróság azt is megállapította, hogy a korábbi önkormányzat műszaki ellenőre sem látta el megfelelően feladatát, az építési naplóban valótlan tartalmú bejegyzések voltak, ezért is kerülhetett sor az el nem végzett munkák kifizetésére.

A Segesd-Kutas közötti út ügyében egyébként a VPOP Nyomozó Hivatala büntető eljárást folytat, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt. A hatóság gyanúja szerint az útépítéshez szükséges pályázati pénzt valótlan tartalmú okiratok felhasználásával, jogosulatlanul hívták le.

Olvasóink írták

 • 5. Zs 2008. november 27. 07:47
  „kis út pár millió - autópálya, sok tízmillió...”
 • 4. KolompárRómeó 2008. november 27. 07:24
  „3. hozzászólás radenko 2008.11.27. 07:15:

  Inkabb erre menjen a penz, mint 13. havira. Itt jobb helyen van.”
 • 3. radenko 2008. november 27. 07:15
  „Gyeneseinek nagyon gyűlik a számlája nincs olyan terület ahol ne csalt volna, vagy ne lopott volna. Ez csak a jéghegy csúcsa a megérdemelt jutalma, hogy miniszterré avanzsált. Uraim itt tartunk a fene nagy demokráciával
  mindenki lopja a közöst hát én azt mondom a KÁDÁRI rendszer száz szórta jobb mint a mostani.”
 • 2. KolompárRómeó 2008. november 27. 06:45
  „Teljesen megdobbentett ez a hir! Ilyen ma Magyarorszagon elofordullhat? Meg a vegen meginog a mindenfele igazsagszolgaltatasba vetett hitem, azt pedig nem elnem tul!”
 • 1. Luckatosh 2008. november 26. 22:35
  „Manapsag az volna a gyanus ha egy kozberuhazasrol nem derulne ki valami hasonlo. A fentieknek ezert mar semmi hirerteke sincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrortámadás Mumbaiban: magyar sérült is lehet

A legfrissebb jelentések szerint már 16 halottja van a szerda esti támadásoknak az indiai Mumbaiban.… Tovább olvasom