Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Milliós gázszámlát kapott egy idős hegyeshalmi házaspár

Több mint egy millió forintos gázszámlát kapott egy hegyeshalmi házaspár - azt állítja a szolgáltató, hogy több éves elmaradásuk van. Az idős emberek kizárólag fűtésre illetve főzésre használják a gázt, és rendszeresen fizetik a számlákat.
A nyugdíjas házaspár néhány napja kapta meg az 1 millió 188 ezer 602 forintról szóló elszámoló számlát. Egy 83 négyzetméteres családi házban élnek, számláikat rendesen fizették eddig, az igazoló csekkszelvényeik is megvannak. Most mégis több mint 19 ezer köbméter gáz árát követelik tőlük, annak ellenére, hogy kazánjukon a műszaki leírás szerint évente legfeljebb 3 ezer köbméter gáz folyhat át.

A szolgáltató szerint nincs tévedés. Valószínűleg az történhetett, hogy egy alkalommal nem tudták leolvasni a gázórát, onnantól kezdve pedig becslés alapján állapították meg a család fogyasztását - mint most kiderült, rosszul. Adminisztratív vagy ügyviteli hiba miatt nem valósult meg ez az egy leolvasás, ezért nem tudták megnézni a pontos fogyasztást - mondta Iváncsics Sándor, az Égáz-Dégáz Zrt. ügyfélszolgálati igazgatója.

A hiba ellenére a szolgáltató álláspontja az, hogy a házaspárnak előbb vagy utóbb, de mindenképpen ki kell fizetnie a több mint egymilliós számlát. Ugyanakkor kapnak majd valószínűleg részletfizetési lehetőséget.

A család biztos benne, hogy a szolgáltató hibázott, és féltik az otthonukat, hiszen ekkora összeget nem tudnak kifizetni.

Olvasóink írták

 • 5. Horton 2008. november 06. 08:26
  „Azért érdekes, hogy 1 héttel ez előtt, a drága gázszolgáltatónk megrohamozott egy magánházat, mivel keveselték a gázfogyasztást......amit, azzal indokoltak, hogy biztos probléma van a gázórával.
  Akkor most mi is van...............?????????????????,
  Nem kellett volna ennél a családnál is egy gázóravizsgálatot tartani, hogy mitől lett ilyen drasztikus a gázszámla??????????????????

  Vagy az már nem baj, kedves Gázszolgáltató????????????????????????????????
  Megáll az ember esze!”
 • 4. N.P. 2008. november 06. 05:39
  „"Valószínűleg az történhetett, hogy egy alkalommal nem tudták leolvasni a gázórát, onnantól kezdve..." Mi az, hogy valószínűleg? Vagy tudja a DÉGÁZ, hogy mi történt vagy nem! Az adminisztratív vagy ügyviteli hibát bizonyára nem a fogyasztó követte el.

  Valószínűleg nem fizetnék.”
 • 3. k 2008. november 05. 21:29
  „tiszta vicc mert idén idáig jóval kevesebb gáz fogy amugy, spórólunk, ja amugy elég kellemes tavaszias idő volt ma is novemberben.
  Vajon mit fognak kitalálni hogy tudják tartani a bevételt?”
 • 2. 4 2008. november 05. 20:17
  „Ilyen ez a gazdasági válság. Nem elég,hogy elveszik a 13. havi nyögdíjjat, még a fűtés számlát is a sokszorosára emelik.”
 • 1. radenko 2008. november 05. 19:42
  „Nem kell kifizetni az idős házaspár fogadjon ügyvédet és indítson polgárjogi pert biztos megnyeri.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanokkal vetetett autókat három somogyi férfi

Hajléktalanokat illetve rossz anyagi körülmények között élő embereket vett rá három férfi Somogy… Tovább olvasom