Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Milliós kártalanítás a jogtalan előzetesért

Egymillió forint kártalanítást fizet a rendészeti minisztérium annak a fiatalembernek, akit 2006. szeptember 20-án vettek őrizetbe a fővárosi Nagykörúton, majd két hónapig előzetesben tartották.
A 2006-os zavargások óta ez az első alkalom, hogy a kormány felelősséget vállal a túlkapásokért. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője azt mondta, hogy összesen négymilliós kártalanítási igényük van. Az egymilliót most elfogadják, a fennmaradó összegről pedig a bíróság dönt majd. Közben két jogerős ítélet is született, szintén a 2006-os események miatt. Két 19 éves lánynak ítéltek meg összesen 2,1 millió forintot, mert jogtalanul tartották fogva őket.

Olvasóink írták

 • 9. magyarock1 2008. szeptember 05. 17:05
  „Nem zavargások voltak vazze..,hanem felkelés.”
 • 8. camberfoord 2008. szeptember 05. 17:00
  „Mi az hogy elozetes letartoztatas? JOG ALLAMBAN amig a biro KI NEM mondta a bunosseget es a buntetes merteket addig senki nem bunos Madzsar ?orszagon az elozetesben tartottak nagy reszet azert iteli el a biro es pont annyira amennyit elozetesben toltott hogy ne fordulhasson karteritesert az ???Allamhoz????
  JOG ALLAM EZ agoddor ? Koz rohely”
 • 7. Telepi 2008. szeptember 05. 16:34
  „Grenadle: az "igazság"szolgáltatásban pedig ne üljenek szakmailag zokni párt által futtatott gerinctelen hímringyók.

  Le a sima ringyókkal is, te hímsovén állat!”
 • 6. cyt 2008. szeptember 05. 14:52
  „Nos remélem, ez csak a kezdet. A végjátékok kezdete....”
 • 5. grenadle 2008. szeptember 05. 14:15
  „4-es:
  "közül nem mindenki került előzetesbe"

  Én nem róluk beszéltem, hanem azokról, akik előzetesbe kerültek.

  "akiket előzetesbe tettek nem büntették meg kizártnak tartom azért is..."

  KIZÁRTNAK TARTOM írod, most "tudod vagy nem tudod"?

  Amúgy elképzelhetőnek tartom hogy egy-két exponált személy kap, vagy kapott valami büntetést, de a döntő többség nem ilyen, ha kap valamit, akkor az kártérítés lesz.”
 • 4. rosszul tudod 2008. szeptember 05. 12:54
  „Grenadle, az utcai zavargásokkal, rendőrökkel szembeni erőszakkal, fosztogatás, károkozás, stb. miatt előállított emberek közül nem mindenki került előzetesbe - valaki 72 órás őrizetbe sem - és több tucatnyian kapták már meg a büntetésüket azok közül, akik szabadlábon védekezhettek. Volt is erről hír, elég sok hogy mást ne mondjak az idióta nyugdíjas aki ellopta a tankot...ő is megkapta az idős korára tekintettel igazából jelképes büntetését.

  Azt, hogy mindazokat akiket előzetesbe tettek nem büntették meg kizártnak tartom azért is, mert ott van pl. Budaházy aki előzetesben is volt, házi őrizetben is volt, és végül amikor annak a szabályait is megszegte büntetést kapott azért is és a bűncselekményekért is.”
 • 3. grenadle 2008. szeptember 05. 10:11
  „1-nek: Bármily hihetetlen, "a zavargásokkal" kapcsolatban statáriális gyorsasággal előzetesbe helyezettek egyikét sem ítélték el jogerősen. Azaz lesz még kártérítés bőven, és ki fogja megfizetni. Én az előzetes letartóztatásról döntő "vérbírákon" hajtanám be. A jogállam felelősséggel jár, az "igazság"szolgáltatásban pedig ne üljenek szakmailag zokni párt által futtatott gerinctelen hímringyók.”
 • 2. mugri 2008. szeptember 05. 09:50
  „Működik a jogrendszer és igazságszolgálatás 2008.09.05 09:30
  Ez jó hír: aki bűnös azt elfogják, akit meg tévedésből az meg elégtételt kap. Ezt hívják csupa nagy betűvel JOGÁLLAMNAK
  Még mijelőtt elájússz a nagy lyogállamiságtul, eztetet az éggy millátt a zadófizetők pézibül csöngettik odafele a záldozatnak, nem azoknaka béribül vonnyákk lé ,akik csinyáták, he-he”
 • 1. Működik a jogrendszer és igazságszolgálatás 2008. szeptember 05. 09:30
  „Ez jó hír: aki bűnös azt elfogják, akit meg tévedésből az meg elégtételt kap. Ezt hívják csupa nagy betűvel JOGÁLLAMNAK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma eldől, hogy az SZDSZ tárgyal-e Gyurcsánnyal

Pénteken dönt az SZDSZ Ügyvivői Testülete arról, tárgyalnak-e a miniszterelnökkel, és ha igen, akkor… Tovább olvasom