Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Milyen ételeket fogyasszunk a kánikulában?

A kánikulában különösen figyelni kell arra, hogy milyen élelmiszereket veszünk, és azokat hogyan tároljuk. Az első szabály, hogy mindig megbízható helyen vásároljunk, alkalmi árustól még zöldséget vagy édességest se vegyünk.
Az élelmiszerboltokban is jól meg kell nézni, hogy mit és honnan szerzünk be. Ne vásároljunk például olyan boltból, ahol a húsos pult mellett süteményeket tartanak.

A kánikulában különösen figyelni kell a termékek szavatossági idejére, és arra is, hogy a hűtést igénylő árukat az üzletekben is megfelelő körülmények között tartották-e.

A mélyhűtött termékek csomagolását mindig vizsgáljuk meg. Amely belülről zúzmarás vagy az élelmiszer tömbökben van benne, azt valószínűleg egyszer már kiolvasztották, majd visszahűtötték.

Az sem mindegy, hogy a vásárlás után mit teszünk az áruval. Szigethy Emma hangsúlyozta: a hűtést igénylő termékeket a vásárlás után a lehető leghamarabb a frizsiderbe kell tenni. Ha húsféléket vettünk, akkor a további vásárlásainkat halasszuk későbbre, és vigyük egyenesen haza az árut.

A nyers darált húst nem szabad napokig tárolni, azt még a vásárlás napján el kell készíteni - közölte a klub elnöke, hozzátéve: a darált hús mélyhűtött állapotban is csak néhány napig tárolható.

A húsokat és a tejet nyáron a kánikulában 5 Celsius fok alatt kell tárolni, ekkor őrzik meg szavatosságukat a megadott időpontig. A zöldségeknek azonban elegendő a 10-15 fokra hűtés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medián: óriási Fidesz-előny, bejutna az SZDSZ

Az SZDSZ hat százalékos támogatottságát mérte, a választani tudó biztos szavazók körében a Medián… Tovább olvasom