Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

MIND1-koncert

Nem ismeretlen az alternatív zenét kedvelő közönség számára a budapesti MIND1 zenekar neve, hiszen gyakran tűntek már fel vendégzenkarként a KISPÁL ÉS A BORZ, a QUIMBY, a PÁL UTCAI FIÚK, vagy a HIPERKARMA társaságában. Június 11-én szombaton önálló koncerttel mutatkoznak be Győrben a Rómer Házban, ahol már hamarosan megjelenő új lemezük dalai is hallhatóak lesznek. Az este kilenckor kezdődő koncert vendége a győri Manifest lesz.

A 90-es évek elején formálódott MIND1 kezdetben a klasszikus négyes felállással soft-rock jellegű muzsikát játszott. Az 1999-ben megjelent Jönnek! c. kazetta-album még a kísérletezgetés jegyében született, és többnyire a zenekar 1995-1999 közötti esetleges stúdiólátogatásainak anyagát tartalmazza. Bár szakmai körökből már olykor-olykor elismerő kritika is érkezett, az anyag még korántsem nevezhető kiforrott produkciónak.

A zenekar első lemeze 2003-ban jelent meg Nászhaláltánc címmel. A lemez közel két évig készült az ország 6 különböző stúdiójában, ennek megfelelően meglehetősen heterogénre sikerült, mind hangulatában, mind megszólalásában. A változás szele itt már kézzelfogható (elsősorban a hegedű, mint állandó hangszer megjelenésének köszönhetően), de önálló, saját arca még csak formálódó állapotban volt. 

A MIND1 jelenleg a második sorlemezét készíti. A 2003-ban megjelent Nászhaláltánchoz képest, az új anyagon nagyobb teret kapnak a vendégzenészek a legkülönfélébb hangszerekkel (tangóharmónika, szaxofon, cimbalom, trombita). A zenekar jelenlegi zenei stílusát tekintve egyfajta rockos etno-underground, számos sanzonos, tangós, népzenei, blues-os elemmel.

A második lemez várhatóan a nyár második felében, vagy koraősszel kerül a boltokba. A felvételek ideje alatt a csapat természetesen járja a fővárosi és vidéki klubokat, valamint nyáron az országos fesztiválokon találkozhat velük a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakul a szakképzés

Bevezetnék a munkavállalói képzési kártyát, kiemelten támogatnák a hiányszakmák oktatását, és mintegy felére csökkenne az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmák száma. A kormány nyilvánosságra hozta szakképzési koncepcióját. Mindezeket tartalmazza az a tizennégy pont, amelyet a kormány a szakképzés színvonalának emeléséért fogalmazott meg. Tovább olvasom