Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Minden körzetben lesz jelöltje Szili Katalin pártjának

Valamennyi egyéni választókerületben indítani kíván jelölteket a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI), amely szociális politikájával új politikai családként, a civil demokrácia támogatójaként jelenik meg a közéletben - jelentette be Szili Katalin, a szervezet elnöke szerdán, Budapesten újságíróknak.
A volt házelnök, jelenleg független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, pártjuk új hangot, stílust és értékeket hoz a politikába azzal a céllal, hogy megvalósítsa a civil demokráciát.

Kiemelte, a KTI frissességet jelent a változatlanságot ígérő két nagy politikai formációval szemben, mivel alulról szerveződő pártjuk munkájában kizárólag olyanok vesznek részt, akik megőrizték hitelességüket, szűkebb környezetükben pedig már bizonyították is rátermettségüket.

A KTI pártok és mozgalmak összefogásával alakult, jelenleg pedig már több mint huszonöt civil szervezet található a tagságában, köztük a devizahiteleseket segítő csoportok, valamint olyan kisebb szervezetek, amelyek csalódtak az MSZP-ben - ismertette Szili Katalin, hozzátéve: szervezetük felépítése a tagok egyenlőségén alapul, összefogásuk pedig érték- és programalapú.

A politikus egységes választási programjukból idézve elmondta, a civil párbeszéd segítése érdekében egy második parlamenti kamara összehívását javasolják, továbbá visszahívhatóvá tennék a parlamenti képviselőket.

Szili Katalin aláhúzta, a KTI nem szövetkezik azon politikai erőkkel, amelyek az elmúlt huszonöt évben zsákutcába juttatták az országot. Úgy fogalmazott, örül a szélesebb politikai összefogások létrejöttének, mert így világosan látszik, "ki az, aki csak a neoliberális folyamatokban tud gondolkodni és aki baloldali intézkedésekkel a konzervatív oldalt szolgálja".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a férfit, aki megbilincselve megszökött egy rendőrautóból

Elfogták azt a jászalsószentgyörgyi férfit, aki megbilincselt kézzel, egy rendőrautóból kiugorva szökött meg még hétfőn Alattyánban. Tovább olvasom