Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Minden második család kérte

Folytatás az 1. oldalról.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a 441.606 lakosú Győr-Moson-Sopron megyében 169.629 háztartást tartanak nyilván. A benyújtott kérelmek száma (tegnapig) 93.311 volt, ami azt jelenti, hogy durván számolva is minden második háztartás igényelt gázártámogatást.
Az qrlapok feldolgozása csaknem kész, de még nem fejeződött be. A Magyar Államkincstár részéről Takács Tibor győri osztályvezető nyilatkozott a Kisalföldnek; tájékoztatása szerint nagyjából 800 kérvényt vizsgálnak még, és 3 ezer azon igénylők száma, akik ugyan már korábban benyújtották az qrlapjukat, de azt hibásan töltötték ki, így nekik azt visszaküldték. Jó tudni, hogy az államkincstár türelme sem véges, a 3 ezer érintettnek még két hete van arra, hogy a hiányos adato(ka)t pótolja. Ha azonban nem teszik meg, akkor a kincstár az eljárást le fogja zárni, így az érintettek ugyanonnan indulnak, mint azok, akik április 1-je után kérelmezték a támogatást.
A januári dömping után folyamatosan csökkent az érkező igények száma – közölte Takács Tibor, ám ez a tendencia a napokban megfordult. Tegnap például jelentős mennyiségq levél érkezett az államkincstár megyei központjába. Azok, akik hetekkel ezelőtt benyújtották kérelmüket, s pozitív elbírálásban részesültek, már a csökkentett számlát kell hogy kapják. De hogy nem egyértelmq, hogy minden igénylőnek jár a támogatás, még egy adat: a hőszolgáltató statisztikája szerint a február végi adatok szerint a kérelmezők 53 százaléka nem jogosult a kedvezményre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fontos mérkőzések a hétvégén

Kiesési rangadónak is titulálható összecsapást rendeznek Sopronban. Az ETO Pakson legalább egy… Tovább olvasom