Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Minden ötödik MÁV biztosítós már váltott

A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél szerződötteknek már több, mint ötöde váltott biztosítót az interneten keresztül. A két legnagyobb alkusz portálon - a biztositas.hu, illetve a netrisk.hu oldalakon - több mint 40 ezer ember cserélte le az augusztus 15-én megszűnő társaságot más biztosítóra.
A MÁV ÁBE-nál más típusú biztosítással rendelkezők szerződése is megszűnik a hónap közepén, ők azonban bármikor válthatnak, ha akarnak. Közben a rendőrség arra figyelmeztet, hogy azok a MÁV-osok, akik befizették a III. negyedévi díjukat, de újjal nem szerződtek, augusztus 16-tól - a biztosító megszűnése miatt - megsértik a jogszabályokat, hiszen így valójában nincs kötelezőjük.

Augusztus 1-je és 15-e között van módjuk a MÁV biztosító ügyfeleinek arra, hogy máshol kössenek gépjármű felelősségbiztosítást. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) augusztus 15-től vonta vissza a MÁV ÁBE működési engedélyét, a biztosító ezután beszünteti tevékenységét.

Az internetes biztosítási alkusz oldalakon keresztül keddig több mint 40 ezer ember, vagyis a biztosítónál szerződésben lévők több mint húsz százaléka váltott kötelező felelősségbiztosításához új biztosítót.

Rácz István, a biztositas.hu ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy cégükön keresztül több mint 10 ezer ember váltott a korábbi MÁV-osok közül. A legtöbben a K and H -hoz mentek, de igazából nincs különösebb kedvenc, az arányok nagyjából egyenlően oszlanak meg a K and H, a KÖBE, a Genertel és az Aegon között. 7-8 százalék az Allianzhoz, illetve az Unionhoz pártolt át.

Haraszti Zsolt, a netrisk.hu ügyvezetője elmondta, hogy náluk 31 ezernél is több ember váltott kötelezőt a volt MÁV-osok közül. A választott új társaságok és az arányok is hasonlóak mint a másik alkusz cégnél.

A MÁV ÁBE-nál azonban többféle biztosítást is lehetett kötni. Binder István, a PSZÁF szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 200 ezer MÁV ÁBE tag közül néhány száznak volt másféle biztosítása a cégnél. Ez lakásbiztosítást illetve casco-t jelentett főképp. Augusztus 15-tel az ő szerződésük is megszűnik, de őket semmiféle kötelezettség nem terheli, ha nem akarnak új biztosítást, akkor nem is kell kötniük, de ha váltani akarnak,azt bármikor megtehetik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közben arra figyelmeztet, hogy azok a MÁV-osok, akik nem fizették ki a II. negyedév utáni következő időszak biztosítási díját, azoknak most nincs kötelező felelősségbiztosításuk. Egy esetleges rendőri ellenőrzéskor komoly büntetésre számíthatnak. Azok sem járnak jól, akik korábban egész évre befizették az összeget, augusztus 15. után ez a befizetés ugyanis már nem jelenti azt, hogy biztosítva vannak. Mindenképpen új társasághoz kel átlépniük.

Olvasóink írták

  • 1. Tudatlan 2008. augusztus 08. 19:53
    „Figyelmeztetni persze tudják az embereket, a pénz mégis eltűnt! Egy banánköztársaságban minden megtörténhet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2010-re elkészül az M6-os autópálya

Hét és félmillió köbméter föld, 900 ezer tonna aszfalt, 71 híd. Épül az M6-os autópálya a… Tovább olvasom