Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Minden településen lesz körzeti megbízott

A rendőrség ötszáz új megbízotti poszt létesítésével és a hozzájuk tartozó települések csoportos kijelölésével kívánja elérni, hogy Magyarországon mindenhol legyen körzeti megbízott - mondta Horváth Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főosztályvezető-helyettese pénteken Hajdúhadházon.
Az ezredes a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség kistelepülési fórumán arról beszélt, hogy új logika szerint dolgozik a rendőrség: az önkormányzatokkal együttműködve tekintik át és sorolják be a különböző településeket és városrészeket veszélyeztetettség szerint. Mint mondta, így hatékonyabbá válik a rendőri munka, hiszen a rendőri erőket a közbiztonság állapotától függően gyorsan tudják a problémás helyekre vezényelni.

Horváth Attila megjegyezte: a statisztikai adatok mellett a lakosság biztonságérzete is fontos visszajelzés a rendőrség munkájáról. A rendvédelemben a civil lakosságnak együtt kell működnie a rendőrséggel, ebben pedig kiemelt szerep jut az önkormányzatoknak és a polgárőrségnek. Hozzáfűzte: a polgárőrök kiterjedt hely- és személyismerete fontos pillér a rendőrség munkájában.

Csáfordi Dénes (Fidesz), Hajdúhadház polgármestere a fórumon úgy fogalmazott: "településünkön a közbiztonság létkérdés, de a városnak rossz híre van ilyen szempontból, és a sajtóban is sok a negatív visszhang ezen a téren".

Mint mondta, az önkormányzatok feladata, hogy a helyi rendeleteket szigorúvá tegye és szigorúan betartassa, illetve folyamatosan koordinálja a rendőrség és a polgárőrség munkáját. Megítélése szerint az oktatás színvonalának emelésével és munkahelyek teremtésével lehet javítani a lakosság életszínvonalán, ami a közbiztonság javulását vonja maga után hosszú távon.

A fórumon Fekete Csaba Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány, Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, az ORFK és több megye rendőrségi és polgárőrségi képviselőinek jelenlétében tanácskoznak a résztvevők a közbiztonságot érintő kérdésekről.

Olvasóink írták

  • 1. Sportplusz 2010. november 20. 00:12
    „még több pintér pribék .. szolgálnak és vernek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautóval ütközött, majd betonnak csapódott - meghalt a sofőr

Teherautóval ütközött, majd egy betonelemnek csapódott egy személygépkocsi pénteken Csepelen, az… Tovább olvasom