Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Mindenki megkapja az Internet Explorer 7-et

A Microsoft a fontos frissítések közé sorolta az Internet Explorer 7-et. A böngésző végleges változata az év végére készül el és az automatikus frissítések segítségével jut majd el a Windows XP-t futtató PC-kre.
A Microsoft szerint az operációs rendszer biztonsága szempontjából rendkívül fontos komponensről van szó. A felhasználók természetesen maguk dönthetnek róla, hogy kívánják-e telepíteni.

Amikor az Internet Explorer 7 letöltődött a felhasználó gépére, egy üdvözlő képernyő jelenik meg, amely bemutatja a szoftver legfontosabb újdonságait, majd felajánlja a telepítést, amelyet a felhasználó akár későbbre is halaszthat, vagy elutasíthat. Vállalati felhasználóknak egy ingyenes "Internet Explorer 7 Blocker Toolkit" segédprogramot tesz közzé a Microsoft, amellyel központilag blokkolhatják az új böngésző telepítését. Ennek akkor lehet jelentősége, ha a cég még nem áll készen az Internet Explorer 7 bevezetésére, mert például egyes vállalati webes alkalmazások vagy az intranetes portál nem kompatibilis vele.

A felhasználói igényeket nem hagyhatta figyelmen kívül a Microsoft, főleg mivel időközben megjelentek olyan trónkövetelők, amelyek több szolgáltatással és nagyobb biztonsággal csábították a felhasználókat. Ezek közül a legfontosabb a nyílt forrású Firefox és az Opera, amelyek az elmúlt években egyre nagyobb teret nyertek az Internet Explorerrel szemben. Míg az ezredfordulón a Microsoft böngészője szinte egyeduralkodó volt, részededése meghaladta a 95 százalékot is, addigra ma már be kell érnie 80 százalékkal, a fennmaradó 20 százalékon mások osztoznak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárták a ferencvárost, a vác indulhat az nb i-ben

Tovább olvasom