Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Mindig érdekelte a kifutók világa

Most végzi az általános iskola nyolcadik osztályát, de napokon belül fotómodell-szerződést kötnek Száraz Alexandrával. A 14 esztendős pitvarosi lány egy országos modell- és tehetségkutató verseny különdíjasa lett. A kifutón kívül az éneklés is érdekli. Elkészült egy bemutatkozó CD is, melyen Cserháti Zsuzsa, Zséda és Oláh Ibolya dalait adja elő.
Egy neves modellmagazin címlaplánya lesz a pitvarosi Száraz Alexandra. Fotó: Tésik Attila
Pár napja Száraz Szabolcs azzal kereste fel vásárhelyi szerkesztőségünket, hogy elújságolja, óriási öröm érte családját. Kisebbik lánya, Száraz Alexandra egy országos modell- és tehetségkutató versenyen különdíjas lett. A pitvarosi lány tizennégy évesen a felnőtt kategóriában ért el ilyen szép eredményt.

– Édesanyám az egyik hirdetőújságban olvasta, hogy modelleket keres egy pesti cég. Felküldtem magamról néhány fotót, s egy rövid bemutatkozást. Hamarosan visszaírtak, hogy várnak a megmérettetésen – mesélte Alexandra.

A nyolcadikos lányt korábban is érdekelte a kifutók világa, ezért tizenegy évesen elvégzett egy modelltanfolyamot. Ekkor még nem is sejtette, hogy mekkora lehetőség áll előtte. Ugyanis az országos verseny különdíjasaként a Top Modell magazin egy fotósorozatot készít róla, valamint ő lesz a következő címlaplány.
– A fotós, Klébecz Ferenc látott bennem fantáziát, felajánlotta, szerződést köt velem. Ezt hamarosan alá is írjuk – folytatta Alexandra.

Az általános iskola elvégzése után zeneművészeti középiskolába szeretne továbbtanulni. A legnagyobb probléma most az, hogy nagyon távol laknak Budapesttől, így már néhány modellmunkától el is esett. A család tervezi, hogy közelebb költöznek a fővároshoz.

Alexandra nem csupán az alakjával, hanem a hangjával is hódít. Egykori énektanára szólt szüleinek, jó lenne, ha szakember foglalkozna a kislánnyal, mert tehetséges.
– A kicsit szomorú, kicsit érzelmes, lírai számokat kedvelem. Ezért elsőként Cserháti Zsuzsa Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem című dalát tanultam meg. Teljesen egyedül, hiszen eddig nem jártam zenetanárhoz – mesélte.

Többen is felfigyeltek arra, hogy a lánynak korához képest igen erős hangja van. Alexandra egyelőre mind a kettőt, vagyis a modellkedést és az éneklést is szeretné folytatni. A jobb hang érdekében két hónapja Kulcsár Sándor zene- és énektanár foglalkozik vele.
– Úgy érzem, nem kell választanom, egyik nem zárja ki a másikat. Idővel azonban a modellkedést biztosan abbahagyom, de az éneklést sokáig lehet folytatni – mondta végül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pólus-

programról

a kamarában

Beszéljük meg! című fórumsorozata keretében a megyei kereskedelmi és iparkamara tegnap Fejlesztési… Tovább olvasom