Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Mindössze négy képviselő válaszolt

A soproni képviselő-testület tagjai közül mindössze négyen válaszoltak az ipartestület, a kereskedelmi és iparkamara és a hegyközség felkérésére: számoljanak be az elmúlt ciklusról, mennyiben teljesültek a négy évvel ezelőtt megfogalmazott gazdaságpolitikai elvárások?
– Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a soproni közgyűlés tagjai közül mindössze négyen reagáltak megkeresésünkre. Arra kértük az összes képviselőt, hogy a négy éve általunk megfogalmazott gazdaságpolitikai javaslatok teljesítése szempontjából írásban értékeljék az elmúlt ciklus testületi munkáját, ezen belül egyéni teljesítményüket. Azok előtt is értetlenül állunk, akik egyenesen kétségbe vonták számonkérési kezdeményezésünk jogosságát – hangzott el Horváth Vilmos kamarai elnök, Károlyi Gyula ipartestületi elnök és Kocsi János kereskedelmi és iparkamarai titkár tegnapi sajtótájékoztatóján. A testületek vezetői kifejtették: a város több mint ezer adófizető, munkahelyteremtő, sokszor mecénásszerepet is ellátó vállalkozói nagyobb figyelmet érdemeltek volna a képviselők részéről. A beérkezett válaszokból ugyanakkor kiderült, az érdek-képviseleti szervezetek elvárásainak többségét figyelembe vette a városvezetés. Ugyanakkor a köztestületek megállapították: nem elégséges az önkormányzat és a vállalkozókat tömörítő szervezetek közötti párbeszéd, nem alakult ki a város versenyképes gazdasági szerkezete és aggasztó az eladósodás mértéke is.
A sajtótájékoztatón ismertették a 2006–2010 közötti időszak elvárásait is. Ebben hangsúlyos szerepet kap a Sopron–Fertőd kistérség összehangolt gazdasági stratégiájának kidolgozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyháziak a forradalomban és a megtorlás idején

Veres András szombathelyi megyés püspök pénteken Mosonmagyaróváron a Barankovics Akadémián 1956… Tovább olvasom