Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Mini nemzeti park Fertőszéplakon

Újszerű ötlettel állt elő Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere. Terve szerint a tájházak kertjében egy mini nemzeti parkot lehetne létrehozni, ami már idén nyáron fogadhatná a látogatókat.
A fertőszéplaki önkormányzat fejlesztési terveiben szerepel egy úgynevezett mini nemzeti park létrehozása. Ez a helyi látványosságok bemutatásán túl, a Fertő–Hanság Nemzeti Park ajánlójaként is működne. Lenne itt egyebek mellett élővilág-bemutató, lovaglási lehetőség, állatsimogatás. Mindezt a helyi tájházak kertjében valósítanák meg. Amennyiben minden jól megy, akkor már az idei turisztikai szezonban megnyithatja kapuit a bemutatóudvar.
– Az érintett terület azonban a megyei önkormányzat tulajdonában van, így már kérvényeztük, hogy kerüljön át Fertőszéplakhoz – mondta el lapunknak Bozsvári István polgármester. – Ez mindenkinek előnyös lenne, hiszen a múzeum megszabadulna egy gondtól, a nemzeti park biztosítaná a látnivalókat. Úgy véljük, a kezdeményezés új munkahelyeket teremtene, arról nem is beszélve, hogy még szebb utcasor várja majd az ide látogatókat.
Információink szerint a megyei önkormányzat illetékesei a héten járják be a területet. Ezt követően alakítják ki álláspontjukat, hogy támogatják-e a fertőszéplaki terveket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: ''Húsvét mindannyiunk számára piros betűs ünnep''

Köszöntőt intézett húsvét alkalmából a magyar polgárokhoz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A… Tovább olvasom