Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Minisztercseréket hozhat az MSZP belsô feladatleosztása

A Népszabadság információi szerint néhány miniszter legkésőbb a költségvetés elfogadása után elhagyja a kormányt, mivel a következő a időszakban minden vezető politikus személyre szabott, érdemi választási feladatot kap a párt országos választási bizottságától (ovb).
Az MSZP operatív irányítását ellátó országos választási bizottságú nemrégiben tárgyalta meg a párt választási felkészülési ütemtervét. A Népszabadság úgy tudja, az MSZP programja két részből áll majd: egy kormányzati tervcsomagból és egy a válság utáni időszak társadalmi problémáinak kezeléséről szóló programból.

A választást előkészítő szervező csoportot Szekeres Imre elnök-helyettes vezeti, s itt kapott szerepet Ujhelyi és Puch László pártigazgató. A társadalmi partnerekkel Kiss Péter egyeztet, Juhász Ferenc elnökségi taggal együtt. Simon Gábor választmányi elnök és Mesterházy Attila frakcióvezető a saját szervezetük koordinációjáért felel.

A cikk szerint a kibővülő ovb új tagjai sem maradnak feladat nélkül. A választási program megyei szintű összehangolását valószínűleg Boldvai László kapja, míg a budapesti koordinációt Burány Sándor. Ezenkívül fontos poszt a jelöltek felkészítése, ezt - kizárásos alapon - valószínűleg Ficsor Ádám kaphatja. Utóbbi azért is érdekes, mert Lendvai Ildikó a kongresszuson világossá tette: azok a kormánytagok, akik egész embert kívánó feladatot kapnak, legkésőbb a költségveté elfogadása után ki kell hogy jöjjenek a Bajnai - kabinetből - emlékeztet a napilap.

A Népszabadság információi szerint ez elsősorban Ficsor Ádámot érintheti, de ha vállalja majd a kampányfőnöki feladatot, Szekeres Imre is távozhat a kormányból. A cikk a lehetséges érintettek közé sorolta Kiss Pétert is.

Olvasóink írták

 • 11. KolompárRómeó 2009. augusztus 04. 20:25
  „Elnézést, mindenhez értő elftársakról írtam. De konkrétumok nélkül. Akkor hát következzen két példa: az egyik a Lumpenmónika, a másik pedig a TERMÉSZETESEN és SZINTÉN és persze MINDIG igazmondó Drasztikustibi.”
 • 10. KolompárRómeó 2009. augusztus 04. 20:23
  „Minden elftárs ért mindenhez, valamint most gyorsan összeszedik a lehető legtöbb önkielégítést, mert utána már csak a háttérből tudnak egy kicsit kevesebbet lopni (mert ne legyünk naivak: ha bármely oldal akarná, tudná borítani a másik bilijét; csak ekkor az ő bilije is borulna...).”
 • 9. sőndör 2009. augusztus 04. 09:57
  „anyi pénzért és végkielégítésért én is elfogadnám a kinevezést délelőtt és a menesztést délután !”
 • 8. lidocain 2009. augusztus 03. 11:09
  „elvtársak észre kellen már végre menni,hogy a kutyának sem kelletek és elhuzni a búsba.komolytalan,hiteltelen rablóbanda.”
 • 7. comet 2009. augusztus 03. 10:23
  „az MSZP már csak magának játszik meg annak a pár lezsibbasztott agyú szerencsétlennek aki még komolyan veszi őket.
  Az MSZP nemzet pusztító csürhéjét Orbán Viktor álellenzéke és Vona Gábor szélsőséges baromságai tartja a helyén, gúzsba kötve és szétzilálva a változtatni akaró erőket.”
 • 6. achilleus 2009. augusztus 03. 10:11
  „4. hozzászólás antikos 2009.08.03. 09:59
  Ujhelyi nem emlékszik:
  http://hvg.hu/itthon/20090623_zuschlag_per_ujhelyi_istvan.aspx
  "Ezt annak ellenére állította, hogy Fodor Endre tanácsvezető bíró emlékeztette több tanúvallomásra, melyek szerint köztudott volt, hogy nem létező civil szervezetek pályázaton elnyert pénzeiből finanszírozták a szocialista ifjúsági szervezet működését, programjait. A per korábbi szakaszában, a Fibisz Tolna megyei szervezetének elnöke azt vallotta: Ujhelyi István hívta fel arra a figyelmét, hogy a megyéjében is létezik egy civil szervezet - Y-Generáció Egyesület - melyen keresztül a helyi szocialista ifjúsági szervezet finanszírozási problémáit meg lehet oldani. Ujhelyi István ezt kedden képtelenségnek, politikai bosszúnak minősítette, mert a rá valló ifjú szocialistával "nem volt egy platformon". Ujhelyi István vallomásában kitartott korábbi állítása mellett, mely szerint a szocialista ifjúsági szervezet működésének finanszírozása nem volt törvénytelen."
  Persze, mindenki téved, csak Ujhelyi nem. Érdekes arra emlékszik, hogy nem volt törvénytelen a támogatás, de arra nem, hogy volt egyáltalán támogatás. Van ebben a pártban még valaki, aki nem állt bíróság előtt???”
 • 5. achilleus 2009. augusztus 03. 10:03
  „"A választási program megyei szintű összehangolását valószínűleg Boldvai László kapja,"
  1000 négyzetméteres villából irányítja a bűnszervezetet a Tocsik-ügyben besározódott szennyalak.
  "SALGÓTARJÁN-BUDA PEST - Nagy vihart kavart a Blikk tegnapi cikke, amelyben megírtuk: havi bruttó 440 ezer forintos képviselői fizetéséből építtetett egy 3000 négyzetméteres telken egy 1050 négyzetméteres, többszintes házat Boldvai László (48) MSZP-s országgyűlési képviselő." Utolsó módosítás: 2009.04.25
  http://www.blikk.hu/aktualis/tovabb-gyuruzik-boldvai-ingatlanbotranya-143869.html
  Megy a "válságkezelés" ezerrel, a sok hülye meg el is hiszi.”
 • 4. antikos 2009. augusztus 03. 09:59
  „Ujhelyi benne van? Akkor tuti bukta.
  Nem cserélgetni kellene, hanem elhúzni...”
 • 3. achilleus 2009. augusztus 03. 09:50
  „De addig is szívják a vérünket:
  "A pákozdi földügyben vádlott, a nemzeti földvagyont felügyelő Benedek Fülöpöt a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelő-bizottságából az igazgatóságba teszik át, ráadásul ő lesz a KEFAG, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. első embere is - tudta meg a Heti Válasz. A Kulcsár-ügyben 8 milliós pénzbüntetésre ítélt Kodela Lászlót pedig szinte ki sem tették a Zalaerdő Zrt. igazgatóságából, rögtön kapott ugyanott egy felügyelő-bizottsági helyet. A Magyar Postához igazolt a volt Malév-vezér Sándor László, de szintén felfelé bukik a Szilvásy György állandó munkatársaként ismert Rákosi Ferenc: neki egyetlen felügyelő-bizottsági helyet kellett feladnia a postánál, hogy cserébe igazgatósági tag lehessen a Szerencsejáték Zrt.-nél és a Pilisi Parkerdőnél."
  De már elindult a kéz, amely ezeket a vérszívókat szarrá morzsolja.”
 • 2. dblaci 2009. augusztus 03. 09:48
  „T.A.K.A.R.O.D.J.A.T.O.K.!”
 • 1. achilleus 2009. augusztus 03. 09:38
  „Vergődnek.
  Jövő ilyenkor a fele már előzetes letartóztatásban lesz ..
  A maradék ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs lesz érvényben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M5-ösön Örkénynél

Örkény - A sérülteket mentőhelikopterrel szállították el. Tovább olvasom