Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Miniszterek vagyona Hillertől Oszkóig

Leginkább ingatlaneladásban és -vásárlásban nyilvánult meg a kormánytagok vagyonának a változása tavaly a Miniszterelnöki Hivatal honlapján található adatok szerint.
Varga István, a gazdasági tárca vezetője fele részben tulajdonosa egy II. kerületi 124 négyzetméteres társasháznak és egy 183 négyzetméteres háznak. Évekkel ezelőtt örökölt egy negyedrész fonyódligeti üdülőt.

A képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó érékek között egy 2006-ban vásárolt Glashütte karórát tüntetett fel. A miniszternek nincs tartozása, befektetései egy év alatt összességében növekedtek; több mint 70 millió forint megtakarítása, önkéntes magánnyugdíjpénztárban 11 millió forintja, a bankszámláin 47 millió forintja van.

Hónig Péter közlekedési miniszternek van egy II. kerületi 98 négyzetméteres és egy XI. kerületi 43 négyzetméteres lakása. Balatonalmádiban telek és háztulajdonos. Van két autója és egy Dragon vitorlás hajója is. Megtakarításai egy év alatt jócskán csökkentek, a korábbi 154 millióhoz képest a mostani bevallása szerint 39 millió forintja van kötvényben, 4 millió forintja részvényben, 22 millió forintja biztosításban, 3,5 millió forintja pedig lakáskasszában. Készpénzt 4 millió forintban vallott be, a pénzintézeti számlakövetelése összesen 164 millió forint értékű.

Szekeres Imre fele részben birtokol egy pesthidegkúti 185 négyzetméteres családi házat és egy 93 négyzetméteres tihanyi nyaralót. A honvédelmi tárca vezetője növelte a befektetéseit: a bankban a korábbi évhez képest 6 millió forinttal többet, 9 millió forintot tart és nagyjából 15 millió forint a megtakarítása.

Székely Tamás 2009-ben eladott egy 85 négyzetméteres XI. kerületi társasházi lakást, de vett egy horvátországi nyaralót. A 76 négyzetméteres tisnói üdülőnek fele részben a tulajdonosa. A korábbi nyilatkozathoz képest egyéb ingatlanjaiban nem történt változás. Megvan még a Sholltz 22 típusú vitorlás hajója is, amely egyötöd részben az övé. Festményei is vannak és egy Audi A4-ese.

Szabó Imre eladta szentendrei telkét, de továbbra is van egy lakóháza a településen, és Leányfalun is tulajdonosa egy ingatlan felének. A lakáshitele egy év alatt egymillió forinttal csökkent, kifizetette tíz millió forintos tartozását, és lízingel egy autót.

Szabó Imre friss bevallásában új elemként szerepel egy 20 millió forintos megtakarítás is.

Oszkó Péter is eladott egy lakást: megvált egy 97 négyzetméteres budakeszi ingatlantól. A pénzügyminiszter továbbra is tulajdonosa egy II. kerületi 400 négyzetméteres háznak. Nem változott, ötmillió forint az ingatlanbefektetési jegyben tartott megtakarítása. Bankszámláján nagyjából 110 millió forinttal van kevesebb, és törleszti mintegy 124 millió forintnyi devizahitelét.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter vagyoni helyzete nem sokat változott: Győrben van egy 65 négyzetméteres lakása, valamint egy kétéves Volkswagen Polója. Megtakarítása 3-ról 11 millió forintra nőtt, továbbra is törleszti 10 millió forintos lakáshitelét.

Balázs Péter külügyminiszternek valamelyest csökkent a megtakarított pénze, tavaly még 40, idén már csak 20 millió forintja van bankban, igaz, 47 millió forintnak megfelelő devizával is rendelkezik. A tárcavezető egy II. kerületi 240 négyzetméteres családi ház, egy monoszlói szőlő és présház, illetve egy Nissan X-Trail tulajdonosa. Egyetemi tanárként nyugdíjban, az MTA doktori címért havi jövedelemben részesül.

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter öt ingatlannal rendelkezik, főként a II. kerületben. Van két lakáshitele is: egy 6 és egy 7 millió forintos. Ingatlan-bérbeadásából évi 1,94 millió forintot könyvel el. Banki megtakarítása jelenleg 6 millió forint, tavaly ez az összeg 4 millió forint volt.

Gráf József agrárminiszter vagyonbevallása szerint megvált egy pécsi telektől és ingatlantól. Egy szigetvári 136 négyzetméteres lakóház résztulajdonosa, van egy szabadszentkirályi szántó a nevén, és egy BMW 5-ös autó. Készpénze a tavalyi 8 millió forintról 6 millió forintra apadt, de törlesztett két millió forintot lakásfelújítási hiteléből.

Herczog László munkaügyi miniszter "szerény körülmények" között él, a nevén két XI. kerületi lakótelepi lakás van és egy Suzuki Swift. Növelte megtakarításait, befektetései hozzávetőleg 30 millió forintot tesznek ki, biztosítása 5500 eurós. Devizában 2,54 millió forintnyi megtakarítása van.

Hiller István oktatási miniszternek továbbra is egy VI. kerületi 113 négyzetméteres ingatlanban, egy XX. kerületi 146 négyzetméteres lakóházban és egy kővágóőrsi ingatlanban van tulajdona. Takarékbetétben 2,6 millió forintja, készpénzben 21.400 eurója van, utóbbit növelte, és még megvan a 15 millió forintos devizahitele is.

Juhász Gábor titokminiszter nevén egy mátraszőlősi ház, ezentúl erdőrész, fenyves, szántó, kertek és üdülő van a tulajdonában. 2005-ben vett egy Volvót, van motorja és egy Herman Motorlet fémhajója. Megtakarításai nem nagyon változtak: életbiztosításban több mint 5 millió, takarékbetétben 16 millió, készpénzben pedig 1,7 millió forintja van. Pénzintézetben több mint 10 ezer eurót kötött le és 4,8 millió forintos hitele van.

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter nyilatkozatában már nem szerepel egy 75 négyzetméteres ingatlan. A politikus felerészben tulajdonosa egy budafoki 168 négyzetméteres háznak, és van egy szombathelyi 50 négyzetméteres lakása. Résztulajdona egy fonyódi üdülőnek is. Az életbiztosítása 3,5 millióról 500 ezer forintra csökkent; hétmillió forinttal több, 52,5 millió forintja van bankban.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter fele részben birtokol egy orosházi családi házat, egy zártkertet és egy szegedi lakást, illetve van egy hároméves Honda Accordja. A miniszternek - ahogyan egy évvel korábban - most is közel 3 millió forint megtakarítása van, tartozása nincs.

Olvasóink írták

 • 16. bambinaXX 2010. február 04. 03:33
  „15! nemondmááá!! Ezek, ilyet? Mikor? hisz annyit dolgoznak országunk javításán...”
 • 15. favágó 2010. február 03. 10:09
  „BambinaXX! Mondjuk tekézni, netán úszni, vagy biliárdozni!:-)))”
 • 14. Hmmm... 2010. február 03. 07:54
  „En azt is megvizsgalnam, hogy a bevetel es az igazolt kiadas kozotti osszegek hol vannak? Nem hiszem, hogy milliokat koltenek elelmiszerre egy ev alatt. A feltuntetett vagyonnak nincs jelentosege, csak arra jo, hogy valami modon igazoljak onmagukat es az atlagembert kabitsak. Ha jol belegondolunk az osztott ingatlanok is valoszinuleg az o jovedelmukbol szarmazik, csak masokra lettek iratva. Bar az is igaz, a havi jo fizetesuk adozott, de a mellette itt-ott osszejott allami juttatasok es egyeb potyazasok nem szerepelnek a listakon. Na, itt kellene kicsit megkapargatni a temat.”
 • 13. asztenoszsz 2010. február 03. 06:10
  „7.macs ---csak érdekességként:
  Azért az nem semmi, hogy Mesterházynak 35 évesen 9 ingatlan van a nevén (népszabi írta). Nyugdíjasoknak tartott a minap "gulyásleves" gyűlést Attilácska, odament egy csokrétával a nyugdíjas anyujához (hatásvadász),... az sem 60 ezer nyugdíjból él...álszent viselkedés, de az mszp-szavazó nyanyáknak ez kell...”
 • 12. bambinaXX 2010. február 03. 05:06
  „10! annyira egyetértünk..
  (vagy 30 milliót törleszteni 1év alatt)

  legyünk politikusok!! ezek gazdagok vazzze!
  :(”
 • 11. bambinaXX 2010. február 03. 04:58
  „Találós kérdés:
  mit lehet csinálni egy 400 négyzetméteres házban??
  (állandóan takarítani..)”
 • 10. Celtis 2010. február 02. 23:18
  „Két különböző dologról van szó: az egyik, hogy ha valaki takarékoskodik, spórol, gürizik éveken át, képezi magát és apránként kapaszkodik felfelé a ranglétrán, tényleg nem méltányos, ha azok, akik a kényelmesebb utat választják, utána tőle sajnálják a vagyont, amit felhalmozott.
  A másik, hogy egészen nyilvánvalóan nem lehet százmilliót pár év alatt tisztességes úton megkeresni. A rendszerváltás óta eltelt húsz év alatt fizetésből gyakorlatilag senkinek nem lehetne ennyi pénze, ehhez képes nem százmilliók, hanem százmilliárdok vannak egyesek kezében.

  Hát, ezt hívják úgy minden nyelven, hogy lopták, amit nem zsebtolvajlásként kell érteni, hanem hogy úgy növelték a vagyonukat, hogy az nem illette meg őket, nem érdemelték meg. Flexi, erre mit lépsz?”
 • 9. benq 2010. február 02. 23:04
  „4. hozzászólás flexsnake 2010.02.02. 19:37

  8. hozzászólás lidocain 2010.02.02. 22:26

  a kutyát nem érdekli,hogy milyük van. csak ne a mi vérünket szívnák,hogy mindez meglegyen nekik.
  rohadék rablók.

  kedves lido neked van igazad és nem fexinek....”
 • 8. lidocain 2010. február 02. 22:26
  „a kutyát nem érdekli,hogy milyük van. csak ne a mi vérünket szívnák,hogy mindez meglegyen nekik.
  rohadék rablók.”
 • 7. macs 2010. február 02. 22:07
  „Csak érdekességként:

  Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2009-ben havonta 402 ezer forint tiszteletdíjat kapott a Fidesztől, akárcsak tavaly. Ezen és országgyűlési képviselői fizetésén kívül más bevétele nem volt, könyveiért két év után először nem kapott tiszteletdíjat. Továbbra is egy 183 négyzetméteres XII. kerületi társasház felének tulajdonosa, megvan hat Felcsúton vásárolt telke, melyeket 50 évig a Felcsút Utánpótlásáért Alapítvány használhat ingyen. Orbánnak vagyonnyilatkozata szerint nincs kocsija, feleségével közös számláján 869 ezer forint megtakarítása van. Továbbra is fizeti a 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelét.

  Navracsics Tibor, a Fidesz-frakcióvezetője megvette 2009-ben egy 138 négyzetméteres budakeszi kertesház felét, 2008-as nyilatkozata szerint se háza, se lakása nem volt. Értékpapírja továbbra sincs, odalett 4,5 millió forintos megtakarítása, és jelentős hitelekbe verte magát: egy pénzintézetnek tartozik közel 12 millióval, magánszemélyeknek pedig 6 millióval. Megvan még 2006-ban vásárolt Renault-ja és a docensi állása az ELTE jogi karán, ahol 54 ezer forinttal csökkent a fizetése az egy évvel korábbihoz képest, így havi 338 ezer forint.

  Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője tavaly vett több helyrajzi számon közel 7000 négyzetméternyi kertet és egy üdülőépületet Balatonedericsen. Több mint 2 millió forintot felélt értékpapírjaiból, amelyek most 28,5 milliót érnek. Bankszámláit viszont lekopasztotta: a 2008-ban bevallott 19 millióhoz képest mostani nyilatkozatában csak 1 millió szerepel. Önkormányzati képviselőként kapott havi fizetése 90 ezer forinttal, 100 ezerre csökkent.

  Vagyonnyilatkozata alapján nem vizsgáztat már a Pázmány Péter Egyetemen Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, 2009-ben legalábbis az előző évvel ellentétben nem szerzett ebből jövedelmet. Kocsija nincs, de az övé egy II. kerületi 123 négyzetméteres lakás fele, és haszonélvezeti joga van egy 524 négyzetméteres balatonfenyvesi telken. Antik bútorai még mindig megvannak, de egy év alatt elköltötte 1,9 millió forint megtakarított készpénzét. Tartozásai nem változtak jelentősen, 2009-ben kicsit több mint 7 millióval tartozott egy banknak.

  Nem sikerült egy fillért sem lefaragnia 13 milliós bankhiteléből Herényi Károlynak, az MDF alelnökének, legalábbis 2009-es nyilatkozatában is szerepel az előző évben is jelzett hiteltartozás. Herényinek továbbra is megvan az a Balatonföldvári ikerháza, amelynek fele az övé, megvan Volvo XC 90-ese, és továbbra is 2-2 millió forintja van készpénzben, illetve takarékbetétben.

  Nyilatkozata alapján nem változott lényegesen Dávid Ibolya MDF-elnök vagyoni helyzete 2008-hoz képest. Dávidnak továbbra is három budai társasházi lakásban és egy zamárdi üdülőben van tulajdona. Pénzintézetekkel szembeni tartozása 5,6 millió forintról 5,2 millióra csökkent, különböző értékpapírokban pedig továbbra is 3 millió forintos megtakarítása van. Gépjárművel nem rendelkezik.

  Pokorni Zoltán, a Fidesz képviselője 2008-ban még nem rendelkezett gépjárművel, 2009 decemberében viszont vásárolt egy Nissan Micrát. Értékpapírokban elhelyezett befektetése 300 ezer forintról 1,3 millióra nőtt egy év alatt, vagyonnyilatkozata leadásának időpontjában 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezett, bankhitele pedig egy év alatt több mint 6 millió forinttal csökkent, 16,3 millió forintra. Polgármesterségéért és fővárosi képviselőségért kapott bruttó jövedelme 50 ezer forinttal csökkent, összesen havi 1 millió forintra.

  Gyermeke születése miatt cserélte le II. kerületi ingatlanját egy nyolc négyzetméterrel nagyobbra Rogán Antal fideszes képviselő 2009 októberében. A belvárosi polgármester egy Iványi-Grünwald Béla-festmény megvásárlását is feltünteti vagyonnyilatkozatában. Bankban elhelyezett betétjének értéke kismértékben, 4,7 millióról 4,9-re nőtt 2008-ról 2009-re. Banki hitelei viszont jelentősen csökkentek, 60 milliós tartozásának felét törlesztette 2009-ben. A korábbi évekkel ellentétben a politikus 2009-ben juttatásként éves BKV-bérletet is kapott.

  Répássy Róbert fideszes képviselőnek vagyonnyilatkozata szerint nincsen jelentősebb mennyiségű készpénze, és bankszámláján vagy értékpapírban sincs megtakarítása, ráadásul 6,2 millió lakáshitel-tartozása van, bár neki is tartoznak 2,8 millió forinttal. Répássy két miskolci lakás 50 százalékos tulajdonával rendelkezik, autója viszont nincsen.

  Az Országgyűlés elnökének, Katona Bélának ingatlanja nincsen, viszont egy Jaguar márkájú gépkocsi tulajdonosa (itt olvasható a képviselő vagyonnyilatkozata). Forintszámláján 2008-ban 14,5 millió forint volt, amely 2009-re 16,5 millió forintra nőtt. Katona 2008-as vagyonnyilatkozatában juttatásként szerepel egy 7,5 millió forint értékű gépjármű, legfrissebb bevallásában ez a tétel azonban már nem szerepel.

  Mikola István fideszes képviselő zalacsányi lakóháza mellé tavaly vásárolt egy 5363 négyzetméteres helyi szántót. Vagyonnyilatkozata alapján értékpapírokba befektetett vagyona egy év alatt 107 ezer euróról (körülbelül 29 millió forintról) 72 ezer euróra (19,5 millió forintra) csökkent, és a lakossági folyószámláján lévő 1,2 millió forint is elköltötte 2009-re.

  Vagyonbevallása szerint Varga Mihály Fidesz-képviselő 22 százalékos részesedést szerzett 2009-ben egy Budapest II. kerületi társasházi lakásban. A gépjárművel nem rendelkező Varga értékpapírban elhelyezett megtakarításai egy év alatt 3,3 millió forintról 5,3 millióra nőttek. Tartozásai 9 millió forintról 26 millióra emelkedtek 2009-re.

  Nem változott jelentősen Matolcsy György fideszes képviselő vagyonszerkezete. Készpénze 1,8-ról 2,5 millió forintra nőtt, bankbetétei mindkét évben 16,5 milliót tettek ki (vagyonnyilatkozatát itt olvashatja). Matolcsy képviselői javadalmazása mellé havi 400 ezer forintot kap az egyik bank tanácsadójaként, és havi 100-120 ezer forintot a Heti Válaszban megjelenő publicisztikáiért.”
 • 6. asztenoszsz 2010. február 02. 21:36
  „Azért az nem semmi, hogy Mesterházynak 35 évesen 9 ingatlan van a nevén (népszabi írta). Nyugdíjasoknak tartott a minap "gulyásleves" gyűlést Attilácska, odament egy csokrétával a nyugdíjas anyujához (hatásvadász),... az sem 60 ezer nyugdíjból él...álszent viselkedés, de az mszp-szavazó nyanyáknak ez kell...”
 • 5. james27 2010. február 02. 20:38
  „estimese, hiszékenyeknek, így fog megetetni bennetek az új kormány is!”
 • 4. flexsnake 2010. február 02. 19:37
  „ugye hogy mondtam! Mindjárt megjelentek a torkosborzosok :D”
 • 3. apatfalvifaszagyerek 2010. február 02. 17:57
  „moderálva”
 • 2. maci52 2010. február 02. 17:05
  „Ekkora baromságokat,hogy van merszük így hazudni,pl.Sz.Imre bácsi picinyke nyaralócskája 100 millából épült fel,mondá ő és kedves feleségeőnagysága adózott jövedelméből,:G.Józsibácsiról meg aztat mondják közelállók hogy őkegyelmességé a fél Dunántúli TSZCS-ék.
  Amit itt leírtak ,csak Lendvai-Mesterházy et.-k hiszik el.”
 • 1. flexsnake 2010. február 02. 15:59
  „most ezt minek kell? Itt fognak a barmok sikítozni hogy lopták :D ..... tessék leszedni a cikket :P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 év a házat gyermekeire gyújtó férfinak

Első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítélte a Borsod megyei bíróság azt a férfit, aki két éve… Tovább olvasom