Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Minőségi ellátás

a művesekezelésben

Tizenöt új gépet kapott a közelmúltban az Erzsébet-oktatókórház dialízisközpontja. A hatmillió forintot érő berendezések mindegyike a világon pillanatnyilag legkorszerűbb típusba tartozik. Sopron vonzáskörzetében ötvennégy beteg hetente háromszor négy-öt órában veszi igénybe a gépeket.
– Osztályunk 1994 óta működik az Erzsébet-oktatókórházban, és mondhatjuk, mindig is a legkorszerűbb berendezésekkel kezeltük a betegeket – mondta dr. Vaslaki Lajos orvosigazgató. – Azzal a tizenöt új géppel, ami immár fél éve gazdagítja a dialízisközpontot, olyan minőségi ellátásban részesíthetjük a pácienseket, ami világszerte a legmodernebbnek tekinthető. A gépek teljesen automatikusan működnek és a legnagyobb hatásfokú méregtelenítési eljárások is elvégezhetők vele. Figyelemre méltó, hogy a gépek cseréje egyszerre történt, az osztály életében mégsem jelentett nagyobb fennakadást, emiatt nem kellett elhalasztani egyetlen kezelést sem.
Sopronban és vonzáskörzetében – azaz mintegy hatvanezer lakosú területen – ötvennégy beteg veszi igénybe rendszeresen, hetente háromszor négy-öt órában a dialíziscentrum gépeit. – Helyhiány miatt több gépet nem tud befogadni az osztály, ezért minden hétfőn, szerdán és pénteken esti műszakot is indítottunk, este hattól tizenegy óráig – tette hozzá az orvosigazgató. – Ezzel tudjuk ellátni az összes rászoruló beteget. A társadalombiztosító egy kezelésért nyolcvan eurót (körülbelül 20.700 forint) térít, ami az Európai Unióban a legalacsonyabb.

Az amerikaiak is ajánlják

A soproni dialízisközpont azon az Amerikai Egyesült Államokban kiadott listán is szerepel, amit az ottani kórházak ajánlanak betegeiknek, ha turistaként utaznak európai országokba. Természetesen magyar vendégbetegeket is ellátnak, akik átmenetileg Sopronban tartózkodnak. Egyes uniós országokkal államközi egyezmény biztosítja a térítésmentes ellátást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ciprusi hangulatok Sopronban

Ciprusi hangulatok címmel nyílt látványos kiállítás a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális… Tovább olvasom