Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Minőségű kínai áruk elosztóközpontja épül Budapesten

A kiváló minőségű kínai áruk európai elosztóközpontjának Budapesten történő kialakításáról és egy magyar ipari parknak a kínai Senjangban (Shenyang) való létrehozásáról írtak alá egyezményt több más üzleti szerződés mellett hétfőn Pekingben a magyar-kínai Gazdasági és Üzleti Fórumon.
Az Asia Center és a China Smart meglévő épületeiben kialakítandó Kínai Márkás Áruk Központja (angol rövidítéssel CBTC; Chinese Brand Trade Center) a világon a második ilyen jellegű regionális elosztóközpont lesz a közel-keleti térséget lefedő dubaji mellett. Mintegy 200 ezer négyzetméteren várhatóan az ezer legnagyobb és legfejlettebb kínai vállalat kínálja majd termékeit egész Európának.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyebek közt az infrastrukturális fejlesztésekben való részvételre biztatta az ebben az iparágban érdekelt kínai vállalatokat. Mint hangoztatta, Magyarország a következő években a méreteihez képest nagyon jelentős beruházási, befektetési programot hajt végre. "Egész régiónkban legfejlettebb közlekedési infrastruktúránkat fejlesztjük még tovább annak érdekében, hogy sokak, így Kína számára is Magyarország lehessen a hídfőállás az Európai Unióhoz" - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a fiatal cserbenhagyó

Tovább olvasom