Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Mintegy 750 üres státust szüntetnének meg a BRFK-nál

Kisebb létszámmal működhet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelynek az átszervezése tovább csúszik - írta a hvg.hu.
A hvg.hu értesülése szerint mintegy 750 üres státus megszüntetését tervezik a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál (BRFK), ami azzal járhat, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a kerületi kapitányságokra is kevesebb ember juthat.

A hírportál hétfő este azt írta, hogy kisebb létszámmal működhet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelynek az átszervezése tovább csúszik. Felidézték: szeptember végén jelentették be a BRFK átalakítását, hogy a központból nagyjából 800 embert a kerületekbe vezényelve több egyenruhás legyen az utcákon, és csökkenjenek a kerületi nyomozók terhei, a BRFK központjában pedig csak a kiemelt ügyekkel foglalkoznának. Az átszervezés időpontjául előbb november, majd december első napját tűzték ki.

A hvg.hu rendőri körökből származó információi szerint a szervezeti átalakítás december 10-ével kezdődik meg, és 2013 beköszöntével már mindennek az új szisztéma szerint kell működnie. A portál úgy tudja, ennek a rendszernek a része, hogy a BRFK 8700 rendőri státusából mintegy 750 üres státust szüntetnek meg. Értesüléseik szerint ezeket az üres posztokat korábban a kerületi kapitányságok megkapták, hogy töltsék be, de aztán - egy újabb döntéssel - elvették őket. A hvg.hu azt írta, van olyan kapitányság, amelynek 29 üres státusát veszik el.

Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere a hvg.hu-nak azt mondta: a kerületi rendőrkapitányság állományából jelenleg 22 ember hiányzik, de csak 11-15 embert ígértek a helyzet javítására.

A cikk szerint a hvg.hu a rendőrségi átszervezésekkel kapcsolatban megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságot is, ott a megkeresésükre azt válaszolták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden, a közvéleményre tartozó információt megadott, további kérdésekre nem kívánnak válaszolni.

Nyitó képünk illusztráció.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. december 04. 08:45
    „Napról napra nő az utcai bűnözés ere a reakció az, hogy csökkentjü az utcán szolgáló rendőrök létszámát.
    Meglátszik a tendenciából az, hogy a kormányt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a saját személyi biztonságuk érdekli!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halott magyar Thaiföldön: Emberölés miatt rendeltek el nyomozást

2011. február óta eltűnés miatt keresték az áldozatot - mondta Garamvölgyi László. Tovább olvasom