Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mire jó a numerológia?

Mielőtt a skalpvadászok felderülnének, és a szexisták megjegyeznék, hogy mindenből tudományt csinálnak manapság, egyet tisztázzunk: a numerológia magyarul számmisztika. Tudják: bűvös négyszög, szerelmi jóslás a nevünk alapján általános iskolában, mitikus rendszám, amit le kell kopogni a fán. Illetve ennél egy kicsit több.
A nők magánéleti problémáik megoldására gyakorta fordulnak segítségért az ezotériához. Illusztráció: MTI
Amikor az ember számmisztikushoz fordul... Fordítsuk meg: ha az ember pénzügyi döntés előtt áll, magánéleti problémája van, vagy éppen új szerelem kopogtat az életében, mérlegel. Vagy numerológushoz fordul. Aki szakszerűen egy úgynevezett számmisztikai elemzőlapon kiszámol mindent, feketén-fehéren. A bűvös négyszöget még anno a jó öreg Pitagorasz tette át egyiptomi forrásokból a görög ábécére, mi meg tovább európaiasítottuk. Magának a módszernek nincs köze a matematikához, sőt talán a tizes számrendszerhez sem, inkább az asztrológia testvértudománya – ahogy szakértőnk, a mosonmagyaróvári Horváth Margit is fogalmaz: „Bolygóminőségeket rendel egy-egy számhoz. Bár az asztrológiában 12 ház van, itt egy kilenc négyzetből álló számhálót feleltetünk meg az élet egyes területeinek, karaktervonásoknak, sorsnak."

Első hallásra a modern olvasónak persze rögtön a feng shui jut eszébe, és milyen igaza van. Mivel minden mindennel összefügg, bizony a numerológiai négyzet és a feng shui alapterületei között vannak egybeesések.
– A numerológia azon ága, amit én művelek, abból indul ki, hogy minden rezgés megfeleltethető. Amikor az univerzumból születésünkkor kiválunk, egy adag energiát hozunk magunkkal. Ezek a lelki rezgések, amelyeknek egyensúlyba, harmóniába kell kerülniük a testi rezgésekkel. Ezt egy név is segíthet megvalósítani, hiszen a betűknek is megvan a maguk rezgése, ahogy a számoknak és a bolygóállásoknak is. Elsősorban tehát a számok és a bolygók rezgésének megfeleltetéséből állítom fel egy nagyon egyszerű képlet alapján a négyzethálót. Magát a leírást, a kilenc számot tíz perc alatt fel lehet sorolni. Ami ennél fontosabb azonban, az a karakterrajz.

Mikor forduljon numerológushoz?

A számmisztikus segíthet eldönteni a nevek, betűk számminősége alapján (ami így a névmisztika nevet kapta), vajon házasságkötés vagy válás után milyen nevet viseljünk. Segíthet abban is, milyen napra tegyen egy fontos megbeszélést, randevút. Ugyanakkor segíthet a megértés által elfogadnunk nem kedvelt nevünket, tárgyunkat (például az autónkat).

Ez a módszer egy nagyon mély számmisztikai elemzés, ugyanis nemcsak felrajzol egy jellemet, hanem figyelembe veszi az illető nevét, a lakcímét, az utcanevet, a házszámot, az indiai számmisztika által meghatározott fontos évszámokat és események dátumait. Tehát névmisztika, eseménymisztika és minden egybevéve. Ez is azért fontos, mert az életünkben jelen lévő szimbólumok csak saját rendszerükben értelmezhetők, és egyik hozza a másikat. Példának itt vannak a nevek.

Egy név nem attól érdekes, hogy furcsa. Akkor is tükrözi a jellemünket, ha valaki hetedíziglen István a családban. Az ősi misztikusok szerint csak akkor van aszinkron a nevünk és a jellemünk között, ha valaki mesterségesen, vagy előbb születik mint kellene, vagyis beavatkozás történik a születendő egyén és a hozzá rendelődő név között.

D. V.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom