Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Mire számítsunk az unióban?

„ Jövőnek szóló” konferenciát szervezett Győrben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete, amely 187 fős szűkített, összesen 870 fős tagsággal rendelkezik.
A tanácskozás fő előadója dr. Hegedűs Mária, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tanácsosa volt, aki az EU új szolgáltatási irányelveiről beszélt. Az irányelvek – kétszeri visszautasítás után – most várnak elfogadásra az unióban. A szolgáltatások mikéntje (mert zömmel ezekből élünk) meghatározó jövőnk szempontjából. Gondoljunk például csak arra, hogy körülbelül tíz évvel ezelőtt keményen sújtott bennünket az az intézkedés, hogy a határokon átnyúló fuvarozásban meghatározták, hány tonna áruhoz hány lóerős jármű szükségeltetik. Így estek ki például a 180 lóerős Rába kamionok... A várható uniós változásokra tehát mindenkor fel kell és fel is lehet készülni.
Ugyancsak a minisztérium tanácsosa beszélt a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelvekről. A konferencián Graffelner Katalin közgazdász a közbeszerzési törvény változásairól, dr. Kun András közgazdász, győri alpolgármester pedig a megyeszékhelyi, illetve környéki befektetési lehetőségekről szólt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom