Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Miskolci egyetemisták ˝elfoglalták˝ a kormányhivatalt

Jelenleg több mint hetven miskolci egyetemista tartózkodik az épület előterében. Az egyetemisták át akarnak adni egy petíciót Demeter Ervin kormánymegbízottnak.
"Elfoglalták" a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal miskolci épületét a felsőoktatást érintő változtatások ellen tiltakozó hallgatók kedd reggel.

A mintegy hetvenöt egyetemista az épület előtt, és az előcsarnokban várakozik, beszélgetnek - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Az előcsarnokban tartózkodik Társy József, a kormányhivatal kabinetfőnöke is, aki az MTI kérdésére azt mondta: természetesen tudomásul veszik a helyzetet, hogy a hallgatók alkotmányos jogukat gyakorolják.

Mint mondta, a kormányhivatalban két nagy forgalmú ügyfélszolgálat működik, eddig azonban nem okozott zavart és fennakadást az egyetemisták tiltakozó akciója. Hozzátette: reggel nyolctól este nyolcig tart nyitva a hivatal.

Szabady Szabolcs, a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának elnöke az MTI-nek a helyszínen azt mondta: úgy tudják, Demeter Ervin kormánymegbízott Budapesten tartózkodik, a Parlamentben, neki szeretnék átadni követeléseiket. Hozzáfűzte: "várjuk szeretettel".

Úgy fogalmazott, nem akarják akadályozni a forgalmat és az ügyintézést, de csatlakoznak a hétfői vidéki és fővárosi megmozdulásokhoz, nem hagyják, hogy a kormány "ellehetetlenítse és eltiporja" a felsőoktatást.

Az MTI tudósítójának egy sajtóközleményt is átadott a ME-HÖK elnök, amelyben azt írták, hogy hétfőn sztrájkbizottságot alakított a kampusz hallgatói önkormányzata.

Úgy döntöttek, Demeter Ervinnek adják át petíciójukat, hogy tolmácsolja azt a kormányzat felé. Ebben követelik a tandíj eltörlését és a keretszámok visszaállítását a 2010-es állapotokra.

Emellett követelik a hallgatói szerződés eltörlését, az autonóm, politikától független felsőoktatás megteremtését, és a Miskolci Egyetem karainak jelenlegi formában történő megmaradását.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére azt mondta: kedd reggel a miskolci rendőrkapitányságon egyeztettek a hallgatókkal, és a rendőrség tudomásul vette a spontán demonstrációt.

Olvasóink írták

 • 9. X_Y 2012. december 11. 16:29
  „6.seheresezade 2012.12.11. 14:00

  maci53:A hozzaszolasod 53-as IQ-ra vall

  Szegényt ne bántsd: ő csak az MSZMP Pártfőiskolát ismeri... Más oktatási intézménynek a közelében sem járt, még takakrítani sem...

  Ezek a fidesz szavazóbázisa, az ilyen maci53, igazságkereső meg kontrapista szellemi rövidnadrágosok.”
 • 8. alfa258 2012. december 11. 14:46
  „queenmargareth1: ez a maci53(iq-jelzős) és doboI -vel nem is érdemes foglalkozni, ezek annyira agykárosultak, de nem tehetnek róla, fejre lettek ejtve és nem gyógyíthatók!”
 • 7. queenmargareth1 2012. december 11. 14:06
  „:)ezt találtam és nagyon találó:) maci53Számára az az elfogadható öngyilkosság, hogy egojáról lezuhan az IQ-jára...”
 • 6. seheresezade 2012. december 11. 14:00
  „maci53:A hozzaszolasod 53-as IQ-ra vall.Negy elemiddel neked is be kellene segitened a lapatolasba.”
 • 5. seheresezade 2012. december 11. 13:54
  „Gratulaciom Nekik,Nem ugy a Szegedi Nyulaknak”
 • 4. seheresezade 2012. december 11. 13:50
  „Gratlalok a kitartashoz,nem ugy a Szegedi Nyulaknak.”
 • 3. cumania 2012. december 11. 13:44
  „2. maci53: Neked fizetnek ezért?”
 • 2. maci53 2012. december 11. 11:40
  „Legalább hasznosak lesznek a társadalomnak,elsöprik a havat az épület körül,másra úgysem jók,kivéve az éjjel-nappal bulizás,ivászat.”
 • 1. papika56 2012. december 11. 10:17
  „Helyes !!!Minden egyetemista, diák, normálisan gondolkodó..becsületes magyar ember ÁLLJON KI VELÜK !!!!
  A nép 95 % a VELÜK VAN !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy családi ház Nagyivánon, egy tűzoltó megsérült

A nádfedeles ház teljesen kiégett, az idős tulajdonos nem sérült meg, rokonai befogadták. Tovább olvasom