Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Miskolcon létesülhet az ország második siklója

Miskolcon épülne meg az ország második siklója, amely a belvárost kötné össze az avasi kilátóval - hangzott el a csaknem kétmilliárd forintos beruházás terveit ismertető sajtótájékoztatón szerdán, a borsodi megyeszékhelyen.
A sikló elsősorban tömegközlekedési funkciókat látna el, ugyanakkor idegenforgalmi jelentősége is lenne - mondta Káli Sándor (MSZP) Miskolc polgármestere.

Simon Gábor (MSZP) az önkormányzat belvárosi beruházásaiért felelős biztosa azt mondta: az Európai Unió pályázati kritériumai között egy ilyen közlekedési beruházásra akár száz százalékos támogatási lehetőség is adódhat. A miskolci önkormányzat - amennyiben a közgyűlés erre felhatalmazást ad - pályázatot nyújt be a beruházás megvalósítására, finanszírozására.

A tervek szerint a sikló az Avas alját kötné össze egy megálló közbeiktatásával a kilátóval, a 272 méter hosszúságú pályán az egyszerre ötven embert szállító szerelvények két perc alatt érnék el a végpontokat.

A beruházás tervezett költsége 1,822 milliárd forint. A sikló üzemeltetése évente mintegy 100 millió forintba kerülne, és a tervek szerint a járművet miskolci tömegközlekedési bérlettel is igénybe lehet majd venni.

Káli Sándor közölte: céljuk, hogy a mintegy 40 ezer lakosú avasi lakótelepen élők minél hamarabb elérhessék a belvárost, és az is kívánatos, hogy a turisztikai vonzerőt jelképező avasi kilátót, és az ide tervezett látványparkot mind több miskolci, és ide látogató keresse fel.

Olvasóink írták

 • 2. kovacs007 2010. április 22. 13:55
  „Egyébként elég kemény, hogy ezt találtam:

  www.youtube.com/user/InDextraVeritas#p/a/u/1/OUN8eBJwtHA

  Nagyon durva! Érdemes meghallgatni!”
 • 1. kovacs007 2010. április 22. 13:54
  „Kíváncsi lennék, hogy a helyi roma lakosság hogyan fogja köszönteni ezt a találmányt és mennyire fogják a purdék a magyar emberek bosszantására használni azt...
  Egyébként biztos vagyok benne, hogy a Fideszes győzelem Miskolcon meghozza a remélt pénzösszegeket a fejlődésre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP bírósághoz fordul az ORTT döntése miatt

Bírósághoz fordul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az Országos Rádió és Televízió Testület… Tovább olvasom