Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Misszióban

a zenekar

„ Nyesztyerenko sem kapott sokkal nagyobb tapsot” – nyugtázta a Győri Filharmonikus Zenekar tegnapi évadzáróján Baross Gábor igazgató a nyugdíjba vonuló Újvári Tibor műszaki munkatárs meghajlását kísérő ovációt.
További két tag is búcsúzik idén az aktív zenekari élettől: Bodó Istvánné hegedűs és Tóvári Mária nagybőgős, őket ugyancsak illendőképpen köszöntötték a Richter Teremben. Dr. Vassné Nagy Zsuzsanna koncertmestert az évad muzsikusává választották, „A zenekar örökös tagja” címmel Mészáros Sándor oboást tisztelték meg, a városi kulturális iroda jóvoltából pedig két művész, Bánki Magdolna csellós és Szabó János kürtös kaphatta meg főtanácsosi kinevezést.
Az évadzárón Baross Gábor igazgató elevenítette fel az időszak eseményeit, köztük a zenekar remek milánói fogadtatását, a Carmina Burana bemutatását Veszprém Város Vegyeskarával, az Ifjú Tehetségek Alapítvány koncertjét. Medveczky Ádám karnagy számára Verdi Requiemjének előadása maradt a legemlékezetesebb, de Schubert C-dúr szimfóniáját, Mozart c-moll miséjét, a rádió által is felvett őszi Liszt-koncertet és a Nyesztyerenko-estet is említésre méltónak tartotta. – A szlovákiai koncertekkel, a fiatalság zenei érdeklődésének bővítésével missziót teljesít a zenekar – jegyezte meg, a közelgő londoni vendégszereplés alkalmával pedig azt kérte, hogy Ennio Morriconéval „varázsoljanak örömöt a vb-től elcsüggedt angol lelkekbe...”.
Balogh József polgármester a megszorító intézkedések évadjáról szólva megnyugtatott: csak a gazdasági területen lesz összevonás – a meglévő színházi infrastruktúra kihasználásával –, ott is az ésszerű keretek között. Felhívta a figyelmet a most átadott zsinagógára, mint „multifunkcionális épületre”, megjegyezve, hogy a fenntartó szeretné, ha ott is lennének koncertek. Bejelentette: a közgyűlés pályázat nélkül meghosszabbította Baross Gábor igazgatói megbízását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult Szlovákia új parlamentje

A 150 képviselő eskütételével kedden Pozsonyban megalakult Szlovákia új, hat pártból álló… Tovább olvasom