Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Mit mondanak a parlamenti pártok?

Az MSZP szerint a bizalmi szavazás, a kormánypártok kiállása a miniszterelnök mellett és Gyurcsány Ferenc beszéde elbizonytalanította a Fidesz elnökét – mondta Nyakó István, a párt szóvivője az Orbán-beszédre reagálva. A szocialista politikus közölte: az MSZP-nek most az a dolga, hogy a gazdasággal, az ország békéjével és nyugalmával, az előttünk álló reformokkal foglalkozzon. Ez akkor is így lesz – fogalmazott –, ha a Fidesz országgyűlési képviselői a Parlament helyett a Kossuth teret választják a politikai diskurzus terepéül.

Az Országgyűlés ma megtette a dolgát, bizalmat szavazott a kormányfőnek, parlamenti demokráciákban ez így szokás. A parlament döntött és ezt minden parlamenti képviselőnek, így a Fidesz elnökének is, figyelembe kell vennie – kommentálta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a Fidesz-nagygyűlésen elhangzottakat. Majd úgy fogalmazott: Orbán Viktor nem tud beletörődni a vereségébe.
„ Úgy tűnik, Orbán Viktor a kijózanodás útjára lépett” – így értékelte a Kossuth téri történéseket Dávid Ibolya. Hozzátette: Orbán „mai beszédével megtette az első lépést, hiszen nyugalomra szólította fel a híveit, és nem tért az alkotmányellenes útra”. Véleménye szerint ugyanakkor a Fidesz elnöke annyira még nem józanodott ki, hogy legyen bátorsága megtenni a második lépést is: vonuljon vissza, küldje haza híveit az utcáról, ő maga pedig térjen vissza a Parlamentbe. Az MDF elnöke leszögezte: pártja nem csatlakozik a Kossuth téren meghirdetett chartához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre olcsóbb lesz a mobiltelefonálás

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának döntése szerint 2007 elején mindhárom magyarországi… Tovább olvasom