Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Mit nem szabad privatizálni?

Mit nem szabad privatizálni? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Április 4-ei kérdésünk: 
Hogyan segítenék a hazai vállalkozásokat?


Válaszok a Mit nem szabad privatizálni? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: Most már semmit.  Az elmúlt 16 év során az állami vagyon 90%-át privatizálták. A magyar gazdaság az úgynevezett „hiéna" vállalatfelvásárlásnak és megszüntetésnek esett áldozatul. Gazdasági programunk egyik lényeges eleme a visszaszerzés. Fel kell tárni a privatizációnak nevezett gyarmatosítás és rablás egész folyamatát, a korrupt vagyonszerzéseket érvényteleníteni kell, a bűnösöket pedig megnevezni és felelősségre vonni. (Sárdy Barbara, 7. vk.)

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
  A privatizációt gazdasági szempontok, a józan ész alapján kell eldönteni. Amit az állam rossz hatásfokkal, nagy ráfizetéssel működtet, azt magánosítani kell (kórházak, vasút, volán stb.). Természetesen mi a privatizáción csak a működtetést, nem az ingatlanok eladását értjük. (Horváth Zoltán, 6. vk.)

Magyar Demokrata Fórum:
Az MDF a magántulajdon különböző formáin alapuló társadalom pártja, a magántulajdon védelmezője.  Magyarországon a magánosítás jól-rosszul, de lényegében megtörtént. Az MDF a még nyitott kérdésekben nagy körültekintéssel fog eljárni. Ugyanakkor biztosan magánosítanánk pl. az adófizetők pénzét évről évre elvesztő Malévet, biztosan nem privatizálnánk a stratégiai jelentőségű Paksi Atomerőművet. (Szabó József, 3. vk.)

Magyar Kommunista Munkáspárt:
Az ország vagyonának jelentős része multik tulajdonába került. Mi az általános és az ilyen mérvű magánosítás ellen és az ún. stratégiai ágazatok eladása ellen vagyunk. A kórházak privatizálása elleni népszavazás kiharcolása a munkáspárt érdeme. Az energiai ágazatok, a közlekedés, a földek eladása ellen mindig élesen tiltakoztunk és fogunk is. Az oktatás minden szintjén ugyancsak az államnak a felelősségét látjuk. (Pawlik Béla, 4. vk.)

Magyar Szocialista Párt:
Szerintem semmiképpen nem szabad tovább privatizálni az állami és önkormányzati közszolgáltató cégeket, valamint a sajátosan magyar termékeket előállító patinás, tradicionális magyar cégeket. (Balogh József, 3. vk.)Magyar Vidék és Polgári Párt:
A magyar föld ma még nagyon olcsó az EU-n belül. Amíg ez az állapot fennáll, addig nem szabad feloldani a termőföld magyar birtoklására vonatkozó garanciákat. Az egészségügy privatizációját sem támogatjuk. Az energiaszektort pedig ugyanannyiért vissza kell vásárolni, mint amennyiért az elkelt. (Dr. Friedl László Mihály, Wandraschek Ferenc)


Kereszténydemokratapárt:
A Kereszténydemokratapárt meggyőződése, hogy a vasúti és légi közlekedés állami vállalatait (MÁV, Malév), a Mol Rt.-t, továbbá a kórházakat nem szabad privatizálni. Ez viszont nem jelenti számunkra azt, hogy nem szabadna magántőkét – az előbb felsorolt cégekbe, intézményekbe – bevonni a fejlesztésbe!


Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
Több mint másfél millió állampolgár szerint például a kórházakat. De általánosságban kijelenthető, hogy azokat a nemzet tulajdonában álló vagyontárgyakat, amelyek a családok mindennapi életében „közszolgáltatást" nyújtanak, ezért az állampolgárok díjat fizetnek. Lásd áram, gáz vagy kábeltévé. Nem szabad a nyereséges vállalkozásokat, hiszen a nyereség azt követően más zsebébe vándorol.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom