Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Mit tegyek akkor,

ha kövér lettem?!

Úgy jó egy éve, hogy magamnak is fel kellett tennem ezt a kérdést. Ekkor mértem meg először a saját haskörfogatomat. Megdöbbenéssel láttam, hogy már meghaladja a 100 centimétert! (Férfiaknál, ha 100 – pontosabban 102 –, hölgyeknél, ha 90 – pontosabban 88 – centit meghaladja ez az érték, minden más tényező nélkül is számolhat a „kelleténél” koraibb érproblémával.) Nem is rágódtam, hogy túlsúly, elhízás vagy kövérség néven nevezzem, de a 100 centi az tényleg sok.

Vegyük sorra a lehetőségeimet!
1. Várom a sorsom jobbrafordulását. Bár eddig is ezt tettem.
2. „Kúrába” fogok. Lehet káposztakúra, fagylaltkúra, krumplikúra, tojáskúra. Mint mások példái mutatják, szép eredményt érhetek el néhány hónapra, egy-egy évre.
3. Fogyasztócsodát szedek. Választhatok a csodapuding, csodatabletta, csodakapszula vagy más csodapempők közül. Nekem zavaró, hogy olyan összetevők is fel lesznek sorolva a dobozon (ha egyáltalán lesz felsorolás), amikről egyébként ellentmondásosak az adatok.
4. Beszerzek fogyókúrás receptkönyveket. Nyilván a polcon sorakozó okos tanácsok valamiképpen majd hatnak rám.
5. Vásárolok egy szép, nagy kondigépet. Igaz, kérdéses, hogy meddig szeretnék naponta csorogni a saját levemben.
Vagy? Átgondolhatnám, hogy mitől híztam el! Lehet, hogy nem este, egy ültő helyemben kellene egy bányász egész napi energiaszükségletét elfogyasztanom? Lehet, hogy egy-egy almát is elrághatnék napközben, ha megéhezem? Lehet, hogy kóla helyett vizet is ihatnék, mint régen? Lehet, hogy újra elkezdhetnék kocogni? Lehet, hogy gyalog mehetnénk a családdal kirándulni? Lehet, hogy bevásárlókosarat is vihetnék gurulós kocsi helyett? Lehet, hogy lépcsőn is felmehetnék a második, harmadik emeletre? Lehet!
Lehet, hogy Ön is változtathatna kis lépésekkel megszokott életén? Lehet?!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heti eredmények

13 pontos: Papp Szandra (Nagyszentjános). Tovább olvasom