Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Mit tennének a népesség fogyása ellen?

Mit tennének a népesség fogyása ellen? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Március 30-ai kérdésünk:
Hány fős legyen a parlament?


Válaszok a Mit tennének a népesség fogyása ellen? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: A gyermekeit tisztességgel nevelő anya munkáját főállású hivatásnak ismernénk el. Kezdeményeznénk a családi adózást és a 3 gyermek utáni teljes adómentességet. Termőföldet kell kiosztani az azt művelni képes és gyermeket vállaló fiatal magyarok között, már csak azért is, hogy a magyar föld ne kerüljön idegen kézbe. (Sárdy Barbara, 7. vk.)

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
Mint a fejlett világban, úgy Magyarországon is 1972-től fogy a népesség a mindenkori kormányok erőfeszítései ellenére. A szülőképes korosztály gyermekvállalási hajlandóságát a jövőbe vetett hit, javuló életfeltételek, biztonság, a jó közérzet javíthatja. Fontos a vidék felzárkóztatása (bölcsőde, óvoda, iskolák). A jövő kormányainak fontos feladata lesz e célok vállalása. (Dr. Kertész Zoltán, 7. vk.)

Magyar Demokrata Fórum: Hazánkban a népesség fogyásának megállítása, netán megfordítása annyira fontos ügy, hogy mindent ennek kellene alárendelni. Az egyén sikerével szemben a család sikerét kell előtérbe helyeznünk (hiszen minden sikeres karrier mögött ott van a család). A család megerősítését a tudati tényezőkön kívül az adózási rendszerben is érvényesíteni kell.


Magyar Kommunista Munkáspárt:
A családalapításhoz biztos, kiszámítható társadalmi környezetre van szükség. Munka, megfelelő bérezés, lakás, ingyenes egészségügy, oktatás. A gyermekvállalás nagy felelősség. Belátható és kiszámítható jövő nélkül felelőtlenség gyermeket vállalni, látható napjainkban a sok munkanélküli, hajléktalan, létminimum alatt élő ember és a sok éhező, szegény, kilátástalan helyzetű gyermek. Ennek felszámolására csak a Munkáspárt programja alkalmas. (Pénzes András, 7. vk.)

Magyar Szocialista Párt:
A probléma megoldása csak részben anyagi kérdés. Az anyagi természetű támogatások köre és mértéke a pénzügyi lehetőségek arányában növelendő mind állami, mind önkormányzati vonatkozásban. Azonban nemcsak anyagi, hanem életmód- és felfogásbeli kérdés is a gyermekvállalás. Itt szerintem több a kifogás, a karrierszempontok és a kényelem, mint a valós indok. (Balogh József, 3. vk.)

Magyar Vidék és Polgári Párt
: A népességfogyás megállítása, illetve megfordítása érdekében stabil családtámogatási rendszerre, kiszámítható gazdaságra, biztos munkahelyekre és a közoktatási és kulturális rendszer mentális környezetének radikális változtatására van szükség. Ezt képviselik egyéni jelöltjeink, dr. Friedl László Mihály Sopronban és Wandraschek Ferenc Csornán.

Kereszténydemokratapárt:
Többek között a következő intézkedéseket hoznánk:
– a főállású anyaság intézményének megerősítése: az ezt vállaló anya havi jövedelme a minimálbér kétszerese lenne (a minimálbért 100.000 Ft/hóra növelnénk);
– kedvezőbb lakásvásárlási hitelfeltételek bevezetése (új és használt lakásoknál egyaránt), a szocpol kiterjesztése 45 éves korig;
– a gyes, gyed, gyet stb. reálértékének megőrzése, 50%-kal történő emelése (2008-ig).


Fidesz–MPSZ – Kereszténydemokrata Néppárt:
Ez ellen csak a sikeresek és erősek, a magyar családok tudnak tenni. Az állam kötelessége ebben segíteni a családokat. Ezért még 2006-ban megalkotjuk a Nemzeti Családtámogatási Programot. E programmal könnyebbé tesszük a gyermekvállalást, a gyermeknevelést. A családi adózással, a távmunka lehetőségének bővítésével és a gyes kibővítésével garantáljuk az édesanyák számára, hogy ne kelljen választaniuk karrier és család között. 

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom