Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Mitől betegedtek meg a gyermekek?

A múlt héten Hegykőn jártunk fürödni, azóta a gyerekeim hánynak és hasmenésük van. Több falubeli gyerek lett beteg ugyanezekkel a tünetekkel, kérdem én: az ÁNTSZ ellenőrizte-e ott mostanában a vízminőséget? Tény, hogy többet oda se megyünk. Igaz, hogy közel van, de ilyen áron?

– Az elmúlt héten egy egész napot töltöttünk el a hegykői strandon. Alighogy hazaértünk, hányás kapta el a legkisebb gyermekemet, majd a két nagyobbon is hasonló tünetek jelentkeztek. A faluban több szülővel is találkoztam, akik hasonló panaszokat mondtak el. Azt nem tudjuk, hogy sok vizet nyeltek, vagy valamelyik étel volt nem megfelelően elkészítve. Összességében hat gyermekről van szó, akik hét-tizenhárom év közöttiek. Szerencsére a betegség két nap alatt lezajlott – mondta el lapunknak a nagycenki anyuka.
– Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legutóbb május 18-án végzett átfogó vízminőségi ellenőrzést – tájékoztatott dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos. – Az üzemeltetőnek pedig törvényi kötelessége saját költségén az akkreditált laboratóriummal a bakteriológiai vizsgálatokat elvégeztetni. A fürdő területén több élelmiszer-ipari egység működik, amelyeket úgyszintén rendszeresen megvizsgálunk. A kapott eredmények alapján folyamatosan meghozzuk a szükséges intézkedéseket. Az ÁNTSZ sem a családtól, sem a települési háziorvostól nem kapott jelzést. Utoljára május 29-én érkezett hozzánk fertőzéses megbetegedésről bejelentés Nagycenkről.
Radovics Tibor, a fürdő üzemeltetője lapunknak elmondta, nekik az az érdekük, hogy a vendég elégedetten távozzon, és lehetőség szerint vissza is térjen. – Az elmúlt két hétben közel kettőszáz gyermek vett részt nálunk az úszótanfolyamokon. Tőlük eddig nem érkezett hozzánk semmiféle panasz, hogy bárki is megbetegedett volna közülük. Amennyiben az érintett család felkeres bennünket, kivizsgáljuk a panaszukat – zárta Radovics Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérültek és egészségesek színpadon

Harmadik produkcióját mutatta be a hétvégén a Komédiás Magyar Integrált Színház Kőszegen. A… Tovább olvasom