Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Mivel koccintunk szilveszterkor?

Az elmúlt évek hasonló időszakához képest az elmúlt 14 hónapban növekedett a pezsgőfogyasztás Magyarországon. A vásárlók egyre gyakrabban választják a jobb minőségű termékeket, többet is költenek pezsgőre - állítja a Törley Pezsgőpincészet az AC Nielsen felmérésére hivatkozva.
Két nappal korábban a Varga Pincészet adta közre felmérését, amely a 4 évvel ezelőtti helyzethez képest viszonyított: innen nézve viszont 10-15 százalékkal kevesebb pezsgő fogy jelenleg, mint évekkel ezelőtt. A magyarországi pezsgőfogyasztás 2004-2005-ben csökkent, illetve változatlan maradt. Az elmúlt 12 hónapban - tavaly október-november óta - azonban megfordult a trend és a pezsgőfogyasztás ismét növekszik - olvasható a Törley Pezsgőpincészet vasárnapi közleményében.

Magyarországon összesen 24-26 millió pezsgő fogy évente. A pezsgőfogyasztást a szezonalitás jellemzi, hisz november-december hónapok forgalma az egész éves forgalom csaknem 45 százalékát teszi ki. Az AC Nielsen felmérése szerint az elmúlt 14 hónapban az előző évek azonos időszakához képest 1-2 százalékkal több pezsgőt vásároltak az emberek. Ugyanakkor 2-10 százalékkal többet költenek erre a termékre, ami azt jelzi, hogy egyre inkább a jó minőségű italokat választják.

A Varga Pincészet pénteki közleményében arról írt, hogyha az utóbbi 4 évet nézzük, akkor csökkent Magyarországon a pezsgőfogyasztás. A Törley közleményében arról is beszámolt, hogy Magyarországon a száraz és a félszáraz pezsgők egyre kedveltebbek, de továbbra is az édes pezsgők a legnépszerűbbek, amelyek a teljes piac kétharmad részét teszik ki. Magyarország egyébként az elmúlt évek statisztikái alapján az egy főre eső fogyasztás rangsorában Franciaország, Németország, Ausztria és Ausztrália után az ötödik-hatodik helyet foglalja el.

Olvasóink írták

  • 1. bocs 2007. december 30. 21:26
    „Én egész évben nem iszok egy korty szeszt sem, de szilveszterkor mindig Törley száraz pezsgővel koccint a család. És ezuton szeretnék mindenkinek nagyon boldog, békés, örömökben gazdag, újévet kívánni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a győri zsinagóga

A Széchenyi István Egyetem kezelésében lévő egykori győri zsinagóga oldalszárnyainak felújításával… Tovább olvasom