Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

MMS-en is terjedhetnek vírusok

Az egyik ismert IT-biztonsági megoldásszállító a közelmúltban MMS-ben terjedő mobilvírus terjedését észlelte. A vírus Symbian Series 60 operációs rendszeren futó mobilkészülékekre jelent veszélyt, és Bluetoothon is terjed.
A szakemberek által először március 7-én észlelt, a világ első MMS-vírusának mondott Commwarrior a mobilkészülék telefonkönyvében szereplő telefonszámokra és e-mail címekre véletlenszerűen multimédiás üzeneteket (MMS-eket) küld, ami által megsokszorozhatja a gyanútlan felhasználó telefonszámláját. A Commwarrior - a tavaly felfedezett Cabirhoz hasonlóan - Bluetooth kapcsolaton keresztül is terjed, aminek következtében a készülék akkumulátora a szokásosnál lényegesen gyorsabban merül le.

"Bár a vírus szabadon terjed, eddig még kevés bejelentést kaptunk, és ebből arra következtetünk, hogy helyzet egyelőre nem kritikus" - mondta el Antti Vihavainen, az F-Secure mobil megoldások üzletágának vezetője. "Ne feledjük viszont, hogy az MMS-ek küldése óriási telefonszámlát eredményezhet, ezért nagyon kell figyelnünk arra, hogy mit installálunk a készülékünkre. A jelenleg létező mobilvírusok terjedéséhez szükséges a felhasználók engedélye, ezért egyelőre csupán józan ésszel is megelőzhetjük a károkozók terjedését." - tette hozzá Antti Vihavainen.

Eddig két variánsát azonosították a vírusnak. A Commwarrior feltehetően Oroszországból származik, mivel egy orosz nyelvű üzenetet tartalmaz.

Forrás: radio.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pierrot: A Megasztár is egy valóságshow

Akasztották a hóhért, ugyanis a Megasztár zsűrijének egyik tagja, Marosi Z. Tamás, azaz Pierrot nemrégiben győri koncertjén úgy járt, mint a tehetségkutató verseny döntősei közül jó páran: betegség miatt „nem volt a hangjánál". A La Torre étterem és kávéház vendégeinek mégsem kellett csalódniuk, torokfájósan is megmutatta, hogyan old meg egy ilyen helyzetet egy profi. Tovább olvasom