Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Mobil egészség- felügyelet

Olyan új betegfelügyeleti rendszert mutattak be a Pannon Házban, amely a mobil távközlés eredményeit felhasználva jelentősen javíthatja a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők életminőségét, és lehetővé teszi, hogy időben jussanak szakszerű segítséghez.
A szív- és érrendszeri betegségek első helyen állnak a hazai halálozási statisztikában. Minden olyan kezdeményezés, amely javítja ezen emberek ellátását, illetve segít a nem várt események elkerülésében, hatalmas hatással van az egyénekre és a társadalom egészére egyaránt. A mobil távközlés és az informatikai megoldások fejlődése már lehetővé teszi, hogy az információs rendszerek a mindennapi életünk részévé váljanak, otthonainkban egyre nagyobb teret kapjanak, alapjaiban – szinte észrevétlenül – megváltoztatva életkörülményeinket, lehetőségeinket. Az informatikai megoldások az otthoni egészségügy területén is megjelentek.

A Pannon társfinanszírozásával készült, nemzetközi szinten is innovatív,
Medistance névre hallgató megoldás segíti a szív- és érrendszeri betegségek tüneteinek folyamatos monitorozását, az orvos szakértő által történő nyomon követését, és így jó eséllyel csökkenti a lehetséges szövődmények kialakulását. A Pannon és az Omron Healthcare Magyarország által fejlesztett rendszer folyamatosan méri, továbbítja a páciensek adatait, elemzi, kockázatot becsül, és ezzel támogatja a szív-érrendszeri katasztrófák (infarktus, stroke, szívelégtelenség, veseelégtelenség) elkerülését.

A fejlesztés része annak a stratégiai együttműködésnek, amelyet a Pannon a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékével és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával folytat a távegészségügyi és otthonápolási szolgáltatások kidolgozására, amelyek gyakorlati alkalmazása új dimenziókat nyithat a hatékonyabb prevenció, diagnosztika és gyógyítás területén.

A rendszer teljes mobil kommunikációs háttere a Pannon és a Telenor Connexion (a Pannon anyavállalata, a Telenor M2M gépek közötti kommunikációra szakosodott cégének) szolgáltatásain alapszik.

Olvasóink írták

  • 1. Rosmary53 2009. december 28. 12:05
    „Akkor ezután csak feltöltöm a paramétereimet, a panaszaimat, bekerülök a rendszerbe, az orvos szakértő kielemez, és jön a diagnózis, a terápiás javaslattal? Vagy hogy kell ezt most beillesztenem az otthoni egészségügyembe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 autó ütközött a 6-os főúton Dunaújvárosnál

Egy ember súlyosan, három könnyebben megsérült abban a balesetben, amelynek során négy személyautó… Tovább olvasom