Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Mobilhívások a külföldi vakációról

Az utazási szezon kezdetén a mobiltelefonok külföldi használatának díjairól is tájékoztat a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tantusz portálján.
A www.tantusz.nhh.hu oldalon mostantól a hazai mobilszolgáltatók tarifáinak összehasonlításán és a széles sávú internetszolgáltatások bemutatásán túl a külföldi mobiltelefon-használat, a roamingolás költségeiről is hiteles tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. Az egyes tarifák jelentősen eltérhetnek, percenként akár több száz forintos különbségek is lehetnek, függően attól, hogy a felhasználó honnan hova telefonál, hogy melyik hazai szolgáltató ügyfele, illetve milyen előfizetése vagy kártyás csomagja van.
A 2005 novemberében elindított Tantusz Roaming a mobilszolgáltatók előfizetéses és kártyás ügyfeleit tájékoztatja arról, mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Könnyen és egyszerűen tájékoztat arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni, illetve indítani haza, a tartózkodási vagy harmadik országba, mi az ára az SMS-, MMS-küldésnek

vagy fogadásnak.
A mobiltelefon használata külföldön lényegesen drágább, mint belföldön. Roamingoláskor a hívás fogadásáért is fizetni kell, de általában még így is jóval olcsóbb fogadni a hívást, mint külföldről hazatelefonálni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom